happy 2019 | plannen en goede voornemens 2019
Kruiden en specerijen zijn niet weg te denken uit mijn keuken en dus ook niet op mijn foodblog!

Lekker en goed eten is mij met de paplepel ingegoten. Daarnaast ontdekte ik tijdens mijn studie hoe leuk schrijven is. 1 en 1 was al snel 2 en zo ontstond in 2013 myfoodblog.nl.

Mijn multiculturele achtergrond en vele reizen inspireren me de lekkerste gerechten van de wereld op tafel te zetten. Van stamppot tot bara. Altijd boordevol smaak. Kruiden en specerijen zijn dan ook niet weg te denken uit mijn keuken. Welkom in mijn wereld van smaak waar ik jou graag inspireer om zelf aan de slag te gaan en waar je lekkere reistips vindt om bij weg te dromen.

Met de paplepel ingegoten

Van jongs af aan speelt eten een belangrijke rol in mijn leven. Het eten van ijsjes met vijf bollen in Italië was het hoogtepunt van mijn vakantie. Dat ik van mijn ouders wel eerst de hele dag moest lopen, zonder te zeuren, nam ik voor lief. Ik was tijdens het lopen namelijk al aan het bedenken welke vijf smaken ik nu weer eens zou combineren.

Dat eten een belangrijke rol speelt, is niet gek. Sterker nog, het is er met de paplepel ingegoten. Naast een opa die vroeger slager was, een oma met een delicatessenzaakje en een opa in de suikerindustrie, was het vooral mijn moeder die mijn liefde voor lekker eten aanwakkerde. Als culinair publicist probeerde ze vaak nieuwe dingen uit waar wij onze mening over mochten (en nog steeds!) geven. Mijn pauzehapjes waren vrijwel nooit Liga’s of Evergreens, maar zelfgemaakte lekkernijen. Dit alles had als gevolg dat het gezin ook vaak meeging op de foodtripjes.

Van nooit koken naar…..My Food Blog

Zo zat ik als kleine koter al bij Pierre Hermé en Huize van Wely. Betekende dit dat ik al vanaf een jonge leeftijd bezig was in de keuken? Nee hoor! Tot ik ging studeren en in Utrecht ging wonen had ik vrijwel nooit gekookt. Ik had echter wel veel verschillende ingrediënten en combinaties geproefd. Door ‘trial and error’ begon ik met koken. In het begin statistisch gezien met wat meer errors ;-)

Vandaag de dag combineer ik mijn bedrijf in marketing consultancy met deze site over eten en alle bijbehorende social kanalen. Ik hoop je met dit blog te inspireren. Je vindt hier allerlei lekkers van over de hele wereld. Van een Hollandse stamppot tot aan Midden-Oosterse mezze. 

Foodblog met toegankelijke recepten

Mijn recepten zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu net in de keuken begint of al een wat meer geavanceerde kok bent. Je vindt op My Food Blog lekkere recepten, hotspots, food nieuws en meer.

Ik probeer mijn recepten een gezondere twist te geven op een hele simpele manier. Zonder dat je daar gekke ingrediënten voor hoeft te kopen. Bovendien ben ik van mening dat ook een taart of koekje af en toe in een gezonde levensstijl past! De recepten zijn altijd makkelijk om zelf thuis na te maken en ik hoop je hier veel inspiratie te kunnen bieden.

Wil je meer weten, heb je tips of vragen? Stuur me dan een mailtje via judith@myfoodblog.nl.

Veel bak- en kookplezier!

Judith