recept

Roti canai Een heerlijk platbrood! Roti canai (spreek uit als 'roti chenai') wordt gegeten in o.a. Maleisië en Singapore en is geinspireerd op de Indiase roti of parata. Wie daar weleens is geweest heeft vast weleens de (straat)verkopers met roti cenai gezien. Wat dit platbrood zo uniek maakt zijn...

recept

Mosselen zijn een heerlijk en voedzaam alternatief voor vlees. Nu mosselen weer in het seizoen zijn, genieten we er volop van. Je kunt er heel veel kanten mee op. Eerder deelde ik al mosselen met roquefortsaus en venkel, en mosselen uit de oven met kruidenboter. Vandaag gaan we op de biologische toe...

recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak. ...

recept

Rode linzen zijn lekker veelzijdig! Ik maakte er een heerlijke verse lunch mee die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak en voor de structuur van de spread. De flatbreads kun je ook kant-en-klaar kopen, maar dan mis je deze heerlijk zachte en fluffy broodje...

recept

Heb je weleens iemand ontmoet die saté niet lekker vond? Ik nog niet! Klassieke saté wordt gemaakt van kip (sate ajam) of varkensvlees (sate babi). Maar wat als je vegetarische saté of vegan saté zelf wil maken? Je kunt natuurlijk met vleesvervangers aan de slag gaan. Voor vegans en vegetariër...

recept

Banh mi is een traditioneel Vietnamees gerecht. Het bestaat uit: een baguette, knapperige ingelegde groenten, kruiden, smeersels en bijvoorbeeld tofu. 'Bánh mì' betekent in het Vietnamees letterlijk: "tarwe brood". Nu denk je misschien "een broodje, dat klinkt niet erg Vietnamees?!". Dit is de inv...

recept

Een klassieker op de site: sesam kip. Een super populair recept wat smaakt als de sesam kip bij Chinese restaurants. Nu zal het jullie niet ontgaan zijn dat wij zelf al een tijdje geen vlees meer eten (het liefst zo veel mogelijk plantaardig). En dus werd het tijd voor een recept update. De sesam ki...

recept

Af en toe eet ik een visje. Vaak (wilde) zalm, soms ook sardines of ansjovis ergens doorheen. Dit keer ging ik voor makreel om het bekende Indonesische gerecht Ikan Pepesan te maken: pittige Indische vis. De (gerookte) makreel stoom je in de oven of op de BBQ met een lekkere pittige saus. Supersimpe...

recept

Heb je weleens bubble tea (ook wel 'Boba') gedronken? Dit Taiwenese drankje is in grote delen van de wereld mateloos populair. Zo dronken we het in Singapore vaak, maar ook in Edinburgh dronk ik verrassend lekkere Boba. Het begint nu ook in Nederland steeds meer aan populariteit te winnen met bubble...

recept

Bami in een snel en eigentijds jasje! Deze bami bowl is super kleurrijk, bevat veel groenten én is in minder dan een kwartier klaar. Ideaal dus als je weinig tijd hebt en toch wat lekkers op tafel wil zetten. Ik gebruikte voor dit recept Honig fijne mie nestjes. Deze zijn in 5 minuten klaar, dus da...

recept

Zoals jullie hebben kunnen lezen, kreeg ik een flinke zak vol asperges. Het witte goud is namelijk weer volop in het seizoen en ik mocht als een van de eersten proeven. Natuurlijk maakte ik er o.a. een aspergesoep mee, maar ook meer verrassende gerechten. In het bijgeleverde boekje zag ik een recept...

recept

Dan dan noodles of dandan noodles komen uit de Chinese Sichuan keuken en bestaan uit noodles met een pittige olie, groenten en normaal gesproken vlees. Aangezien wij geen vlees (meer) eten, ging ik aan de slag met een vegetarische variant op de dan dan noodles. Ik gebruikte hiervoor vegetarisch geha...

recept

Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Norma...

recept

Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ik presenteer: boekweitpannenkoeken gevuld met boerenkool en paddenstoelen. Boordevol vitamines en nog hartstikke lekker ook! Door de vulling te bereiden met 5 spice poeder en hoisin saus krijgt het een lekker Aziatisch tintje. Wist je trouwens dat deze p...

recept

Deze bowl is geïnspireerd op de spring roll. Spring rolls zijn rijstvellen die worden gevuld met allerlei lekkers. Kip en garnalen bijvoorbeeld, koriander, munt en allerlei andere smaakmakers. In dit gerecht vind je enkele van deze elementen terug, maar dan zonder het rollen en zonder de rijstvelle...

recept

Golden latte, golden milk of kurkuma latte is in korte tijd razend populair geworden! Niet gek, want dit drankje is superlekker én kurkuma schijnt erg gezond voor je te zijn. Zo is het een antioxidant en zou het ontstekingsremmend werken. Je ziet dit drankje dan ook steeds vaker op de kaart staan i...

recept

Nu het eindelijk weer lekker weer lijkt te zijn, is het ook weer tijd voor salades! Wij houden er wel van :-). Salades zijn er in allerlei smaken en variaties. Wat dacht je van een volkoren noodle salade? Lekker fris, makkelijk te maken en boordevol smaak.

recept

Ik ga jullie verblijden met nog een vegetarisch gerecht: een vegetarische poke bowl met avocado, tempeh en broccolini. Misschien denk je, huh, met wat?! Broccolini heet ook wel bimi of aspergebroccoli en lijkt om een lange mini broccoli. En, zo smaakt het ook. Ik vind het lekker makkelijk, want veel...

recept

De springrolls doen het altijd erg goed. Zowel hier in huis als op de blog. De klassieke springrolls met kip en garnalen bijvoorbeeld. In Canada kocht ik ter imspiratie wat mooie kooktijdschriften. Ik viel bijna achterover van hoe duur de meeste mooie kooktijdschriften er zijn, maar onder het mom va...

recept

Deze kokospudding heb ik inmiddels een aantal keer gemaakt. De eerste keer was toen een vriendin kwam eten met een lactoseintolerantie. Al snel dacht ik aan een dessert op basis van kokosmelk. En dus kwam er een kokospudding. Met een volle, romige kokossmaak door de toevoeging van extra santen (koko...

recept

Het gaat al een tijdje door mijn hoofd heen dat ik graag Indisch wil leren koken. Zodoende heb ik aan een vriendin gevraagd die van Indische afkomst is of zij mij wat verschillenden dingen wilde leren. Indisch leren koken Dus zo gezegd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan haar gevraagd of...

recept

Een pad thai vind je al op deze blog, maar een pad thai nog niet. Tot vandaag! Recent kreeg ik het boek 'Koken met Keukenliefde' van Annemiek Verweij. Annemiek is ongeveer tegelijk met mij begonnen met bloggen over eten en heeft inmiddels een van de populairste receptenblogs van Nederland: Keukenlie...

recept

Bulgogi bowl met bulgogi (Koreaans rundvlees), rijst en groente. Dat klinkt lekker toch? Helemaal als ik je vertel dat bulgogi heerlijk Koreaans gekruid rundvlees is wat normaal op een barbacue of bakplaat wordt gebakken. Laat je dan ook zeker niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Wat je krij...

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...

recept

Op zoek naar een lekker banh mi recept? Wij hebben een heerlijk Vietnamees broodje gemaakt en delen deze vandaag met je! De Vietnamese broodjes (banh mi) zijn baguettes met vlees of een vega topping, kruiden zoals munt en koriander en zoetzure groenten. Baguettes werden door de Fransen naar Vietnam ...

recept

Broccoli en zalm blijft een fijne combi. Zo maak ik er weleens een quiche mee of een noodle bowl. Vandaag combineer ik de twee met een beetje quinoa. Wat je krijgt, is een lekkere snelle en voedzame maaltijd die ook nog eens gezond is. De broccoli blancheer je even en vervolgens breng je hem in de w...

recept

Met de warme dagen van afgelopen zomer heb ik heel veel lekkere salades gegeten. Bijvoorbeeld deze Vietnamese salade op basis van noodles. Heerlijk licht en vol van smaak door de kruiden en de dressing! De Vietnamese keuken kenmerkt zich door de frisse, lichte smaken en die komen hier dan ook perfec...

recept

Bibimbap is misschien wel een van de populairste en bekendste recepten uit Korea. Al eerder maakte ik een bibimbap variant met vlees. Dit keer was het de beurt aan een vegetarische variant. Voor de puristen onder ons ;-): ja, er hoort normaal rijst in én een saus op basis van Gochujang. Ik wilde va...

recept

Een recept van Anthony Bourdain ter nagedachtenis aan de vorige week overleden chef. Als je de shows van Anthony Bourdain weleens hebt gezien weet je dat hij ging voor echte smaken en eten met echte mensen. Soms bizar eten, zoals kogelvis (dodelijk wanneer niet goed klaargemaakt) en gefermentee...

recept

Kip teriyaki is een klassieker uit de Japanse keuken. Vandaag geven we hem een moderne twist in een easy peasy bowl die met 20 minuten bij jou op tafel staat! Een heerlijke kom met rijst, taugé, sojabonen (edamame boontjes) en natuurlijk teriyaki kip. Uiteraard zonder pakjes en zakjes! Ik ben de...

recept

Zijn jullie ook niet dol op dit soort, klassieke kip en rijstrecepten boordevol smaak? Ik maakte al eerder een aantal soortgelijke recepten. De Kip Siam bijvoorbeeld of de sesam kip. Toch is dit weer een net wat ander recept: de bekende Kip Cashew. Er zijn tal van variaties te bedenken, want eigenli...

recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en p...