recept

Soms hoeft het echt niet zo ingewikkeld te zijn. En ook ik recycle wel eens recepten. Inmiddels staan er bijna 1.000 recepten op myfoodblog.nl en vragen mensen zich af: hoe verzin je constant wat nieuws? Een van de dingen die ik daarvoor doe, is mijn klassiekers in een geheel nieuw jasje gooien. Mij...

recept

Er staan inmiddels veel recepten op het blog, heel veel zelfs. Bijna 1.000. Dus soms komt het voor dat ik iets maak en er dan later achter kom dat ik het al eerder heb gemaakt. Dat gebeurde me bijvoorbeeld al eens met rode kool. Soms is het identiek, dan post ik het niet, maar soms is het weer een n...

recept

Vandaag staat er een heerlijk, makkelijk noodle recept voor jullie klaar. Een variant op bami goreng. Supersnel klaar en dit keer gemaakt met kalkoenspekjes van Dindesse. Snelle bami Eerder maakte ik voor Dindesse een lekkere pasta carbonara en een andijvie stamppot. Gelukkig zijn de kalkoenspekje...

recept

Sajoer boontjes zijn heerlijke knapperige sperziebonen met een pittige, kruidige saus. Het is een Indonesisch gerecht wat inmiddels ook in Nederland vaak wordt gegeten. Bijvoorbeeld als onderdeel van een rijsttafel. Of gewoon als bijgerecht bij een Indonesisch diner. Ik was helemaal vergeten dat ...

recept

Een van de kruidenpasta's die ik altijd zie liggen in de supermarkt is die van Ajam Paniki. Het is een zogenaamde boemboe waarvan je een Indonesisch kipgerecht kunt maken. Een boemboe is een kruidenpasta en boemboe's vormen vaak de basis voor Indische gerechten. Ik besloot om voor de ajam paniki zel...

recept

We gaan vandaag weer voor een lekker Aziatisch gerecht met rijst en dit keer biefstukreepjes. De biefstukreepjes kun je in de winkel als reepjes kopen of je kunt zelf een biefstuk in reepjes snijden. Met dit gerecht ben je supersnel klaar, dus laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Tha...

recept

We zijn vanavond weer in razend tempo klaar met deze Singaporese hokkien noodles. Dit gerecht kun je met allerlei pakjes en zakjes maken, maar waarom zou je? Het is net zo snel om het zelf helemaal 'van scratch' te maken. Bovendien hoef ik je niet uit te leggen dat het veel lekkerder is ;-). Wij ate...

recept

Ik ben steeds meer fan van koken met de seizoenen. Het is beter voor het milieu (denk eens aan de carbon footprint), het is verser en het is óók nog eens goedkoper. Het is nu volop spitskool seizoen en dat is in de supermarkt te merken. De spitskolen hebben een prominente plek en je kunt ze bovend...

recept

Misschien denk je 'pompoensoep, afgezaagd!' Dit recept is verre van afgezaagd. Ook al ben je geen pompoensoep fan, na dit recept ben je dat zeker wel! Het is een lichtzoete, pittige en aromatische soep vol kruiden en specerijen. De soep neemt je direct mee naar Zuid-Oost Azië met smaken als gember,...

recept

Ananas en kokos is zo'n klassieke combinatie waarvan je vantevoren al weet: "mmm, dit gaat heel lekker worden.". Vandaag een lekker licht gerecht, boordevol (verborgen) groenten en koolhydraatarm. Bloemkoolrijst is een fijn alternatief voor rijst om eens te proberen. Van de bloemkoolroosjes maak je,...