Bubble tea (boba)

 • voor 1 persoon
 • Voorbereidingstijd5 minuten
 • Kooktijd15 minuten
 • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je weleens bubble tea (ook wel 'Boba') gedronken? Dit Taiwenese drankje is in grote delen van de wereld mateloos populair. Zo dronken we het in Singapore vaak, maar ook in Edinburgh dronk ik verrassend lekkere Boba. Het begint nu ook in Nederland steeds meer aan populariteit te winnen met bubble tea bars in o.a. Amsterdam en Utrecht.

Wat is bubble tea?

De originele bubble tea is een thee met melk die gekoeld is en verrijkt wordt met tapioca parels. De tapioca parels hebben van nature een neutrale smaak, dus soms worden ze gedrenkt in een siroop of worden er tapioca parels met een toegevoegde kleur en smaak gebruikt. Vaak is bubble tea vrij zoet. Er zijn verschillende smaken mogelijk en het meest bijzondere zijn de tapiocaparels. Deze zorgen voor een bijzondere smaaksensatie door hun pudding-achtige textuur.

Zwarte thee

Zelf kies ik wijselijk om niet een hele zoete bubble tea te drinken, maar een meer subtiele van smaak. Traditioneel maak je bubble tea met zwarte thee. Vaak gezoet met gecondenseerde melk. Zelf drink ik vooral groene thee, dus probeerde ik het daarmee. Met zwarte thee krijg je overigens natuurlijk wel een diepere kleur, dus probeer het gerust beiden. Ook met rooibos 'thee' kun je dit prima proberen. Wil je de parels meer smaak geven? Je kunt er ook wat limonadesiroop overheen gieten. Gebruik dikke rietjes zodat de parels er makkelijk doorheen komen!

Tips en trucs voor perfecte bubble tea

Je koopt de tapioca parels bij de Aziatische supermarkt. Dan kan in de fysieke winkel of online. Persoonlijk kies ik het liefste voor de neutrale zodat ik zelf nog een smaak kan toevoegen. Het perfect garen van de parels heeft misschien wat oefening nodig. Ik heb het een en ander geëxperimenteerd en er zijn een aantal gouden tips.

 1. Doe altijd de parels in kokend water in plaats van koud water, anders vallen ze uit elkaar. Door ze in kokend water te gooien, kookt de buitenkant meteen en vormt dit een beschermend vliesje.
 2. Kook ze 15 minuten en draai dan het vuur uit. Ze garen dan nog 10 minuten na in het nog hete water zodat ze perfect zijn.
 3. De witte parels zijn makkelijk te herkennen qua gaarheid. Als ze helemaal doorzichtig zijn, zijn ze perfect.
 4. Spoel ze af met koud water zodat ze niet te plakkerig worden.
Bubble tea (boba)

Bubble tea (boba)

 • Voorbereidingstijd5 minuten
 • Kooktijd15 minuten
 • Totale benodigde tijd30 minuten
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 50 gram tapioca parels
 • 100 ml gecondenseerde kokoskelk (kies ongezoete amandelmelk als je liever minder zoet wil)
 • 1 el thee (groene thee rooibos of zwarte thee)
 • 1 liter + 200 ml heet water
 • 2 el maple syrup
 • ijsklontjes

Benodigdheden

 1. kookpan
 2. groot glas
 3. dik rietje

Instructies

 1. Breng een liter water aan de kook (het is belangrijk om de parels toe te voegen aan kokend water en niet aan koud water - anders vallen ze meteen uit elkaar!). Roer de eerste paar minuten goed door zodat ze niet aan de pan plakken.
 2. Draai na 15 minuten het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het hete water nagaren. Check of de Boba parels gaar zijn. Kijk of ze doorzichtig zijn geworden. Bij twijfel: proef er eentje en laat ze anders nog wat langer liggen.
 3. Spoel ze af met ijskoud water en voeg de maple syrup toe aan de parels. Laat dit even staan en maak intussen de thee. Laat het theezakje 5 minuten in 200 ml heet water trekken. Koel af met ijsklontjes.
 4. Schep de boba parels, inclusief de maple syrup in het glas. Giet hier de thee op, gevolgd door ijsklontjes voor een ijskoude bubble tea. Giet de gecondenseerde kokosmelk erbij. Drink meteen op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *