Kikkererwtenburgers (vegetarische bugers)

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hamburgers bestaan tegenwoordig lang niet altijd alleen maar uit vlees. Je kunt zelf prima vegetarische hamburgers maken! Of je nou altijd vegetarisch of vegan eet, of gewoon zin hebt in een dagje wat anders. Deze kikkererwtenburgers met wortel zijn heel makkelijk zelf te maken . Doe ze op een lekker hamburgerbroodje en top ze met alles wat jij zelf lekker vindt! Sla, komkommer en avocado bijvoorbeeld. Lekker met zoete aardappelfrietjes erbij of gewoon zo.

Weten wat je nog meer met kikkererwten kunt maken?

Natuurlijk kun je er zelf romige hummus a la Ottolenghi mee maken. Of een snelle kikkererwtencurry. Of tofu tikka met aubergine en kikkererwten. Het is superhandig om altijd een paar blikjes kikkererwten in je lade te hebben liggen!

Kikkererwtenburgers (vegetarische bugers)

Kikkererwtenburgers (vegetarische bugers)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kikkererwten uit pot of blik
  • 300 gram geraspte wortel
  • 1 lijnzaad 'ei' (1 tl lijnzaad + 3 tl water) - vervang eventueel door 1 ei indien niet vegan
  • 1 el verse koriander
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 50 gram fijngemalen (glutenvrije) crackers
  • 1/2 tl korianderzaad
  • peper en zout

Benodigdheden

  • bakplaat
  • staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Maak een 'ei' van lijnzaad door het lijnzaad te mengen met 3 el water. Zet dit even apart.
  3. Meng alle overige ingrediënten in een stafmixer tot een puree. Er mogen best nog wat stukjes in zitten.
  4. Roer het lijnzaad-ei er doorheen.
  5. Vorm 6 ballen van het deeg en druk deze plat met je handpalm tot circa 2 centimeter dik.
  6. Bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *