Kikkererwtenburgers (vegetarische bugers)
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Hamburgers bestaan tegenwoordig lang niet altijd alleen maar uit vlees. Je kunt zelf prima vegetarische hamburgers maken! Of je nou altijd vegetarisch of vegan eet, of gewoon zin hebt in een dagje wat anders. Deze kikkererwtenburgers met wortel zijn heel makkelijk zelf te maken . Doe ze op een lekker hamburgerbroodje en top ze met alles wat jij zelf lekker vindt! Sla, komkommer en avocado bijvoorbeeld. Lekker met zoete aardappelfrietjes erbij of gewoon zo.
Weten wat je nog meer met kikkererwten kunt maken?
Natuurlijk kun je er zelf romige hummus a la Ottolenghi mee maken. Of een snelle kikkererwtencurry. Of tofu tikka met aubergine en kikkererwten. Het is superhandig om altijd een paar blikjes kikkererwten in je lade te hebben liggen!
Kikkererwtenburgers (vegetarische bugers)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kikkererwten uit pot of blik
- 300 gram geraspte wortel
- 1 lijnzaad 'ei' (1 tl lijnzaad + 3 tl water) - vervang eventueel door 1 ei indien niet vegan
- 1 el verse koriander
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 50 gram fijngemalen (glutenvrije) crackers
- 1/2 tl korianderzaad
- peper en zout
Benodigdheden
- bakplaat
- staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 C.
- Maak een 'ei' van lijnzaad door het lijnzaad te mengen met 3 el water. Zet dit even apart.
- Meng alle overige ingrediënten in een stafmixer tot een puree. Er mogen best nog wat stukjes in zitten.
- Roer het lijnzaad-ei er doorheen.
- Vorm 6 ballen van het deeg en druk deze plat met je handpalm tot circa 2 centimeter dik.
- Bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 254 | Calorieën uit vetten 48 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 8% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen