Quick & easy: makkelijke kikkererwtencurry

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Gisteren plaatste ik een recept voor kip tandoori. Op de foto zag je ook mijn kikkererwtencurry. Het is een recept dat mijn moeder vroeger en nog steeds vaak maakt. Inmiddels maak ik het ook geregeld, als makkelijk diner of als bijgerecht. De kikkererwtencurry staat lettelijk binnen 5 minuten op tafel en ....kikkererwten zijn ook nog eens hartstikke gezond!  Ze bevatten veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Ook erg goed voor na een workout dus, want dan heeft je lichaam eiwitten nodig om te herstellen.

Ingrediënten

  • 1 blik
  • kikkererwten
  • (+/- 400 g)
  • 1
  • ui
  • 1 tl
  • kerriepoeder
  • 1/8 tl
  • chilipoeder
  • 2
  • eieren
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de eieren totdat ze de gewenste hardheid hebben. Ik vind het zelf lekker om er een zachtgekookt eitje bij te hebben.
  2. Snijd de ui in dunne ringen.
  3. Zet een koekepan op hoog vuur. Doe hier een scheutje olijfolie in. Wacht totdat de olie warm wordt en doe dan ook de uienringen erbij.
  4. Spoel de kikkererwten in een vergiet af totdat het water niet meer 'schuimt'. Doe de kikkererwten bij de uien, samen met de kruiden. Roer enkele minuten door en je bent klaar.
  5. Serveer de eieren bij de curry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *