Authentieke Indiase kip tandoori recept

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
Authentieke Indiase kip tandoori recept

Kun je geloven dat dit mijn allereerste kip tandoori van 'scratch' was? En dat voor iemand met Indiase 'roots'. Eigenlijk was ik verbaasd hoe makkelijk het is! Ik postte deze kip tandoori in 2014 voor het eerst. Toen had ik nog niet zo heel lang mijn blog. Inmiddels ben ik deze post in 2017 aan het updaten en vind ik het erg grappig om dit terug te lezen. Waarom? Inmiddels is het een van mijn 'signature dishes'. Zelfs zo veel dat we besloten om als huwelijksbedankje de gasten allemaal een potje van onze eigen tandoori kruiden mee te geven met de boodschap 'Thanks for spicing up our wedding'.

Kip tandoori uit de tandoor

Traditioneel wordt kip tandoori in een zogenaamde 'tandoor' gemaakt, een speciale Indiase klei-oven. Vandaar ook de naam 'tandoori'. Ik kan me voorstellen dat je niet zo even een tandoor hebt staan ;-). Ik niet tenminste. Maar, je kunt kip tandoori ook heel gemakkelijk thuis maken, in de 'gewone' oven. Met dit recept maak je een kruidenmengsel waar je zo'n 3 à 4 keer kunt doen. Het mooie is, dat je het kruidenmengsel heel lang goed kunt houden, omdat het droge kruiden zijn. De dag van tevoren marineer je de kip met het kruidenmengsel, yoghurt, citroen en wat knoflook. Op de avond zelf zet je het in de oven en klaar ben je! Zelf kip tandoori maken was nog nooit zo makkelijk....

Variatie op de kip tandoori

Wil je wat variatie? Maak dan met de kip tandoori deze fenomenale Indiase tosti :-)! Met die Indiase tosti stond ik zelfs in het Boodschappen magazine van een aantal grote supermarkten. Grappig hè?

Ingrediënten

  • Voor het kruidenmengsel:
  • 5 el
  • paprikapoeder
  • 2 el
  • korianderzaad
  • (ketoembar)
  • 2 el
  • komijnzaad
  • (djintan)
  • 1 el
  • gember
  • 2 tl
  • bruine basterdsuiker
  • 1 tl
  • kaneel
  • 1/2 tl
  • chilipoeder
  • 1/2 tl
  • kurkuma
  • snufje
  • zout
  • Overige ingrediënten:
  • 300 gram
  • kipfilet
  • in blokjes
  • 150 gram
  • Griekse yoghurt
  • (0% vet)
  • 1/2
  • citroen
  • 1 teentje
  • knoflook

Benodigdheden

Instructies

  1. Doe de kruiden in een potje. Doe de deksel op het potje en schud zodat de kruiden goed gemengd worden.
  2. Leg de blokjes kip in een afsluitbaar bakje en doe daar 1,5 el van het kruidenmengsel bij. Knijp de halve citroen uit boven het mengsel, pers het teentje knoflook en meng er doorheen. Als laatste schep je de yoghurt er doorheen. Roer het geheel goed door, sluit af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Het liefste laat je het een hele nacht intrekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 C.
  4. Kiep het bakje in een ovenvaste schaal en zet 30-35 minuten in de oven.
Ps. Op de foto zie je ook kikkererwtencurry, naanbrood en mangochutney. Naanbrood kocht ik, maar goede recepten vind je hier: naanbrood met knoflook, naanbrood van Francesca , klassieke naan en zoutarme naans.Het recept voor de kikkererwtencurry staat inmiddels ook online! Zo maak je je Indiase diner helemaal compleet.
51 mensen willen het maken
19 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

13 responses to “Authentieke Indiase kip tandoori recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *