Indiase ‘tosti’
- Door Judith Pagrach
- Indiaas
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd1 uur
Geef je tosti eens een Indiase twist met dit recept. In plaats van normaal brood gebruik je naans. Deze kun je zelf maken of gewoon in de supermarkt kopen. Als je net zoals ik, veel tandoorikruiden in één keer mengt, kun je er lang mee doen en heb je er erg weinig werk aan! Zie hier mijn recept voor de lekkerste tandoorikruiden.
Indiase ‘tosti’
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram (biologische) kipfilet in repen gesneden
- 100 gram Griekse yoghurt
- sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 tl tandoorikruiden
- 1 rode ui
- 1 el verse koriander
- 75 gram crème fraîche
- 4 grote naans of 8 mini naans
Benodigdheden
grillpanInstructies
- Pers het teentje knoflook uit en meng met het citroensap, yoghurt en tandoorikruiden.
- Smeer hier de kipfilet mee in en zet in ieder geval een half uur in de koelkast om te marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Doe de kip in een ovenschaal en bak deze in 30 minuten gaar.
- Besmeer de helft van de naans met crème fraîche. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel deze er samen met de verse koriander overheen.
- Wanneer de kip gaar is leg je deze ook op de naan. Pak een andere naan en dek daar de bovenkant mee af.
- Laat een grillpan goed heet worden en grill het 'broodje' aan beide kanten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 512 | Calorieën uit vetten 160 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 27% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 32% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er heel lekker uit!
Leuk dat je die poll erboven hebt staan :)
Hele mooie foto’s en het ziet er heerlijk uit. Ik zal het ook eens proberen. leuke blog heb je trouwens ;-)
Wat leuk om te horen, Eva. Dankjewel :-)!
Ik zag en las dit recept en interview met je in de Boodschappen. Heerlijk de Indiaase keuken, maar waar oh waar koop ik nu lekkere (verse) naan? Ik gebruik nu altijd die van Patak maar die haalt het bij lange na niet bij die van een indiaas restaurant.
Het lijkt op de foto dat jij deze ook hebt gebruikt? Bij het artikel in Boodschappen stond nog een foto met andere, echt grote naan. Iemand een tip?
Hi Anita, ik heb die van Patak’s gebruikt, maar die is inderdaad niet ideaal. Het is niet zo heel moeilijk om ze zelf te maken en anders misschien een Indiase winkel in de buurt? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog niet de perfecte naan ben tegengekomen in de winkels.