Indiase ‘tosti’

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Indiase ‘tosti’

Geef je tosti eens een Indiase twist met dit recept. In plaats van normaal brood gebruik je naans. Deze kun je zelf maken of gewoon in de supermarkt kopen. Als je net zoals ik, veel tandoorikruiden in één keer mengt, kun je er lang mee doen en heb je er erg weinig werk aan! Zie hier mijn recept voor de lekkerste tandoorikruiden.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • (biologische) kipfilet
  • in repen gesneden
  • 100 gram
  • Griekse yoghurt
  • sap van 1
  • citroen
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 2 tl
  • tandoorikruiden
  • 1
  • rode ui
  • 1 el
  • verse koriander
  • 75 gram
  • crème fraîche
  • 4 grote
  • naans
  • of 8 mini naans

Benodigdheden

grillpan

Instructies

  1. Pers het teentje knoflook uit en meng met het citroensap, yoghurt en tandoorikruiden.
  2. Smeer hier de kipfilet mee in en zet in ieder geval een half uur in de koelkast om te marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 180 C.
  4. Doe de kip in een ovenschaal en bak deze in 30 minuten gaar.
  5. Besmeer de helft van de naans met crème fraîche. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel deze er samen met de verse koriander overheen.
  6. Wanneer de kip gaar is leg je deze ook op de naan. Pak een andere naan en dek daar de bovenkant mee af.
  7. Laat een grillpan goed heet worden en grill het 'broodje' aan beide kanten.
Lekker met een yoghurtsaus of mangochutney!
10 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

5 responses to “Indiase ‘tosti’

  • Anita

    Ik zag en las dit recept en interview met je in de Boodschappen. Heerlijk de Indiaase keuken, maar waar oh waar koop ik nu lekkere (verse) naan? Ik gebruik nu altijd die van Patak maar die haalt het bij lange na niet bij die van een indiaas restaurant.
    Het lijkt op de foto dat jij deze ook hebt gebruikt? Bij het artikel in Boodschappen stond nog een foto met andere, echt grote naan. Iemand een tip?

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Anita, ik heb die van Patak’s gebruikt, maar die is inderdaad niet ideaal. Het is niet zo heel moeilijk om ze zelf te maken en anders misschien een Indiase winkel in de buurt? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog niet de perfecte naan ben tegengekomen in de winkels.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *