Indonesische bami goreng met kip en ei

  • voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Indonesische bami goreng met kip en ei

Ben jij ook zo dol op Aziatisch eten? Je kunt het vast merken, maar ik ben er verzot op! Indonesisch, Thais, Japans en Chineess, ik vind het allemaal heerlijk! Dit keer maakte ik zelf eens bami en dat bleek echt niet moeilijk! Bami is van oorsprong Chinees. Met de bami die wij in Nederland kennen, wordt vaak bami goreng bedoeld. Bami goreng is een Indonesisch gerecht met gebakken noodles, groenten en vaak vlees en ei. 'Goreng' in 'bami goreng' staat dan ook voor 'gebakken'.

Bami naar smaak

Je kunt van alles in je bami doen: kip, varkensvlees, met ei, zonder ei en groenten naar keuze. Ik ging voor bami met kip, ei, wortel en prei. Super lekker en helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou denken. De enige smaakmakers die je nodig hebt zijn sambal, ketjap, trassi en ketoembar (korianderzaad). Deze koop je bij de supermarkt of toko. Al deze ingrediënten komen veelvuldig terug in de Indonesische keuken, dus je kunt er van op aan dat deze potjes niet tot in lengte der dagen in je koelkast liggen ;-).

Als finishing touch bak je er een eitje bij, maak je saté saus en strooi je er seroendeng bovenop... selamat makan!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • kipfilet
  • 2 el
  • ketjap manis
  • 3 teentjes
  • knoflook
  • 200 gram
  • eiermie
  • 1
  • prei
  • 1 kleine
  • wortel
  • 3 el
  • arachideolie
  • 1/4 tl
  • trassi*
  • 1/8 tl. ketoembar
  • (korianderzaad)
  • 1 1/2 el sambal oelek
  • *Trassi is een Aziatische gefermenteerde vispasta die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Je kunt dit kopen bij de AH of bijvoorbeeld een toko.

Benodigdheden

wok of hapjespan kookpan voor de noodles

Instructies

  1. Pers 1 teentje knoflook uit en meng met 1 el ketjap. Snijd de kip in kleine stukjes en giet de saus er overheen en laat deze goed intrekken.
  2. Snijd de wortel in kleine blokjes en de prei in dunne ringen.
  3. Kook de eiermie volgens de instructies op de verpakking.
  4. Meng intussen de rest van de ketjap met trassi, ketoembar en de sambal. Pers de overgebleven knoflook uit en meng hier doorheen.
  5. Zet een wok op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Giet er wat arachideolie in en bak de kip gaar. Voeg nu de noodles toe, samen met de kruidenpasta en meng goed door zodat de saus goed verdeeld is. Na een minuut of 3 kun je ook de groenten toevoegen en kort mee wokken.
  6. Maak af met een gebakken eitje, seroendeng en bijvoorbeeld satésaus!
23 mensen willen het maken
10 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

5 responses to “Indonesische bami goreng met kip en ei

    • Judith Pagrach

      Hi John, de trassi heb je wel echt nodig om de kenmerkende smaak te krijgen. Het goede nieuws is dat je trassi héél erg lang kunt bewaren, dus dan kun je het gewoon voor de volgende keer bami maken weer gebruiken. Daarnaast wordt het in meer Indische gerechten gebruikt. Het potje wat ik bij AH kocht was in ieder geval erg klein, dus met een paar keer bami maken, kom je dan al een eind ;-). Veel succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *