recept

Ik wilde een lekkere taart maken om met jullie te delen in de Sinterklaas periode. Er staat inmiddels al zo veel op het blog, dat het soms lastig is, dan nog iets heel nieuws te bedenken. Deze 13 Sinterklaas recepten bijvoorbeeld. Iets heel nieuws dus. Opeens had ik het: een decadente Sinterklaastaa...

recept

Is het al bijna Sinterklaas? Met de geur van verse, warme kruidnoten is het in ieder geval een stap dichterbij ;-). Kruidnoten zijn natuurlijk lekker, maar uiteraard zijn ze het allerlekkerste als je ze zelf maakt. Voor als je je afvraagt wat ook alweer het verschil is tussen kruidnoten en pepernote...

recept

Vloeibare pepernoten. Zo laat deze pepernotendrank zich het beste omschrijven. Een leuk alternatief voor de warme chocolademelk en minstens zo makkelijk! Na wat experimenteren kwam ik erachter dat je het beste volle melk als basis kunt gebruiken. Zo wordt de drank lekker romig. De kruiden geven het ...

recept

Wat een cliché, maar zo waar: wat is het jaar weer snel gegaan! Het is bijna het einde van het jaar en dat betekent dat het bijna weer tijd is voor Sinterklaas. Sinterklaas vind ik ondanks het gedoe er rond omheen de laatste jaren nog altijd één van de gezelligste feesten van het jaar. Niet in de...

recept

Een paar weken geleden vroeg ik jullie op Facebook welk recept jullie het liefste wilde zien: Hollandse slagroomtruffels, kokosmakronen, marshmallows of pecan chocolade taartjes. Er werd massaal gereageerd en het was nog even spannend, maar toch kozen jullie de Hollandse slagroomtruffels. Dus ging i...

recept

Toen ik bij Appie taai taai zag liggen, twijfelde ik even. Zal ik wel, of zal ik niet? "Dat maak je toch gewoon zelf?", zei Jerôme? Het is een flink experiment geweest. Ik maakte uiteindelijk 3 batches waarbij ik telkens iets tweakte: de hoeveelheid anijs, de baktijd, de rusttijd en de temperatuur....

recept

Je kunt nooit genoeg Sinterklaas recepten hebben toch? Dat pepernoten en chocolade goed samen gaan weten jullie natuurlijk al lang. Daarom: pepernoten chocolade pudding. Voor dat extra'tje heb ik de pepernoten besprenkeld met likeur, maar ook zonder de likeur is de pudding erg lekker. Voor kinderen ...

recept

Soms heb ik zin om in het weekend iets lekkers te bakken. Zo ook afgelopen weekend. Omdat het koude weer eraan komt, wilde ik jullie graag inspireren met een recept van dit seizoen. Dit recept voor gevulde speculaas is vrijwel identiek aan die van Gaitri uit haar boek 'Warm Bread and Honey Cake'. De...

recept

Nog maar en kleine 2 weekjes en dan is het zover.... 5 december, Sinterklaas. Ook al geloof ik zo'n 20 jaar niet meer in Sinterklaas, we vieren het nog ieder jaar. Bij mijn ouders thuis eerst wat lekkers voor avondeten, wat we eigenlijk zo snel mogelijk op moeten hebben, want we zijn natuurlijk weer...

recept

Jaaaa, hij is weer in het land..... ik heb het natuurlijk over de goedheiligman, Sinterklaas. Het gezelligste en misschien ook wel het lekkerste seizoen, ik bedoel pepernoten, (gevulde) speculaas en natuurlijk marsepein. De marsepein maak je in 5 minuten zelf na. Het enige wat je nodig hebt is suike...

recept

'Bread and butter pudding' of 'broodpudding' is ooit bedacht om de restjes oud brood (en melk en eieren) op te maken.  Tegenwoordig is het nog steeds een populair dessert, niet alleen om de restjes op te maken. De broodpudding bestaat normaliter uit sneetjes wit brood, een mengsel van ei, melk en r...

recept

Ik houd van Sinterklaas, van speculaas, gevulde speculaas, gewone pepernoten, chocoladepepernoten en truffelpepernoten. Dit jaar wilde ik de ultieme Sinterklaastaart maken om het recept te kunnen delen op mijn blog. En dat is gelukt! Een bodem van speculaas, een laagje spijs, frisse goudreinetten en...