Pepernoten pudding

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pepernoten pudding

Je kunt nooit genoeg Sinterklaas recepten hebben toch? Dat pepernoten en chocolade goed samen gaan weten jullie natuurlijk al lang. Daarom: pepernoten chocolade pudding. Voor dat extra'tje heb ik de pepernoten besprenkeld met likeur, maar ook zonder de likeur is de pudding erg lekker. Voor kinderen laat je dus gewoon die stap achterwege. Wat is jouw favoriete Sinterklaas recept? Gevulde speculaas, pepernoten, truffelpepernoten, marsepein, Sinterklaataart of misschien wel iets heel anders?

Ingrediënten

  • 16
  • pepernoten
  • 200 ml
  • melk
  • (halfvol of vol)
  • 50 gram
  • pure chocolade
  • 1 tl
  • speculaaskruiden
  • 2 gelatineblaadjes
  • + een bakje koud water
  • optioneel: 2 el
  • Amarula of Bailey's

Benodigdheden

  1. 2 schaaltjes
  2. steelpan
  3. garde

Instructies

  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  2. Verdeel intussen de pepernoten over de bakjes en besprenkel met de likeur (optioneel).
  3. Giet de melk in de pan en verwarm op een laag vuur. Voeg de chocolade en speculaaskruiden toe en roer goed door met een garde.
  4. Haal van het vuur zodra de chocolade is gesmolten.
  5. Wring de gelatineblaadjes uit en leg de blaadjes in de pan. Roer met de garde goed door zodat de gelatineblaadjes helemaal zijn opgelost.
  6. Verdeel het chocolademengsel over de bakjes en laat in de koelkast tenminste 3 uur opstijven.
chocoladepudding met pepernoten
7 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *