Zonnige pasta met rucola en een vleugje truffel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen ik vorige week een flesje truffelolie opgestuurd kreeg van Liquido d'Oro, werd ik meteen blij! Ik ben namelijk gek op truffel. Verse truffel en truffelmayonaise worden hier regelmatig gebruikt, dus ik was ook erg benieuwd naar deze olijfolie met een vleugje truffel.  Het liefst had ik hem uitgeprobeerd bij een 'pasta nero' oftewel een pasta die zwart is gekleurd met inktvisinkt. Dat was echter niet zo snel voorhanden (wel op internet, Sligro, Makro etc., maar daar had ik geen tijd voor ;-)). Dat recept met zwarte pasta houden jullie nog van me tegoed, maar voor vandaag een fijne, simpele pasta die de truffel op zijn best laat uitkomen! Deze pasta smaakt lekker met bijvoorbeeld gepofte tomaatjes of een groene salade. Wat vinden jullie van truffel en hebben jullie nog tips voor mijn truffelolie?

Zonnige pasta met rucola en een vleugje truffel

Zonnige pasta met rucola en een vleugje truffel

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram spaghetti
  • 175 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 2 el gemalen Parmezaanse kaas
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 2 tl truffelolie*
  • * de olie die ik gebruikte (van Liquido d'oro) is olijfolie met een vleugje truffel. Gebruik minder olie als je truffelolie geconcentreerder is.

Benodigdheden

  1. pasta pan

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Rooster intussen in een droge pan het amandelschaafsel.
  3. Giet de pasta af en draai het vuur uit. Pers de knoflook uit en meng, samen met citroen, de amandelen, rucola en Parmezaanse kaas door de pasta heen.
  4. Dien de pasta op en giet er als laatste nog wat truffelolie overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *