Zonnige pasta met rucola en een vleugje truffel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Zonnige pasta met rucola en een vleugje truffel

Toen ik vorige week een flesje truffelolie opgestuurd kreeg van Liquido d'Oro, werd ik meteen blij! Ik ben namelijk gek op truffel. Verse truffel en truffelmayonaise worden hier regelmatig gebruikt, dus ik was ook erg benieuwd naar deze olijfolie met een vleugje truffel.  Het liefst had ik hem uitgeprobeerd bij een 'pasta nero' oftewel een pasta die zwart is gekleurd met inktvisinkt. Dat was echter niet zo snel voorhanden (wel op internet, Sligro, Makro etc., maar daar had ik geen tijd voor ;-)). Dat recept met zwarte pasta houden jullie nog van me tegoed, maar voor vandaag een fijne, simpele pasta die de truffel op zijn best laat uitkomen! Deze pasta smaakt lekker met bijvoorbeeld gepofte tomaatjes of een groene salade. Wat vinden jullie van truffel en hebben jullie nog tips voor mijn truffelolie?

Ingrediënten

  • 175 gram
  • spaghetti
  • 175 gram
  • rucola
  • 1 teentje
  • knoflook
  • sap van 1
  • citroen
  • 2 el
  • gemalen Parmezaanse kaas
  • 25 gram
  • geschaafde amandelen
  • 2 tl
  • truffelolie*
  • * de olie die ik gebruikte (van Liquido d'oro) is olijfolie met een vleugje truffel. Gebruik minder olie als je truffelolie geconcentreerder is.

Benodigdheden

  1. pasta pan

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Rooster intussen in een droge pan het amandelschaafsel.
  3. Giet de pasta af en draai het vuur uit. Pers de knoflook uit en meng, samen met citroen, de amandelen, rucola en Parmezaanse kaas door de pasta heen.
  4. Dien de pasta op en giet er als laatste nog wat truffelolie overheen.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *