recept

Bij veel mensen is het vaste prik op Oudejaarsavond: oud en nieuw hapjes. Super gezellig en feestelijk en je kunt lekker de hele avond snacken ervan. Ook perfect voor als je met wat grotere gezelschappen bent! Ik heb voor jullie een superfeestelijke tafel vol hapjes voor oud en nieuw gemaakt. Ik ...

recept

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het altijd leuk om een indrukwekkend dessert op tafel te zetten. Een perfecte keuze voor het kerstseizoen is deze verrukkelijke chocolade panna cotta met 2 soorten chocolade. Dit Italiaanse dessert, dat al decadent en romig is van zichzelf, wordt naar een ho...

recept

Aziatische gehaktballen maak je heel makkelijk zelf. Je kunt ze gebruiken in een maaltijd. Wat dacht je van met rijst en paksoi of in een noodle stir fry. Maar je kunt ze ook heel goed als borrelhapje of zelfs als amuse gebruiken! Een beetje sriracha mayonaise eroverheen en wat groen van de bosui en...

recept

Ik maakte al eens eerder deze plantaardige chocolade fudge. Destijds vulde ik hem met wat zelfgedroogd fruit. Ik vind het tijd voor een update waarbij we een feestelijke chocolade fudge maken. Dat betekent gevuld met cranberry's en noten en gedecoreerd met goudpoeder. Dat laatste is natuurlijk helem...

recept

Deze bladerdeeg ster is super makkelijk om zelf te maken en mega lekker. Eigenlijk is het een omgekeerde ster, waardoor je lekker veel vulling hebt. Door een ster uit te steken uit het bladerdeeg is het meteen een super kerstig hapje! En het leuke is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt voo...

recept

Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn schelpdieren die een beetje vlezig qua structuur zijn. Dit leent zich dus heel goed voor een mooi gebakken gerechtje. Coquilles hebben weinig nodig omdat ze van zichzelf al zo smaakvol zijn, maar in dit voorgerecht halen we de smaken nog net even wat op. Mijn mo...

recept

Een lekker vegetarisch hoofdgerecht voor het kerstdiner is makkelijker dan je misschien denkt! Deze gevulde flespompoen met heerlijk op smaak gebrachte parelcouscous is echt een topper. Als je gebruik maakt van een vegan tapenade (in de winkel kopen of zelf maken), is het gerecht helemaal vegan! Op ...

recept

Een vegetarisch gehaktbrood (meat loaf) is heerlijk als bijvoorbeeld vegetarisch hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Maar je kunt het ook prima buiten de feestdagen om eten :-). Ik ben verrast hoe lekker de meat loaf is geworden, zonder vlees! Door de combinatie van vegetarische gehakt, champignons...

recept

Een topper van een chocoladetaart die in slechts 10 minuten op tafel staat! Een cakeachtige bodem, een laagje rood fruit compote, super fudgy pure chocolade vulling en een frisse topping van rode bessen. Deze makkelijke chocoladetaart is echt een pareltje! Leuk als dessert, bij de koffie of zelfs ti...

recept

Heb je weleens knolselderij 'steaks' gegeten? Het si echt life changing! De meeste mensen (waaronder ikzelf voorheen), komen bij knolselderij niet heel veel verder dan snert. Move over snert, want dit is het allerlekkerste wat je met knolselderij kunt maken: knolselderij steaks. Het leuke is dat het...

recept

Vandaag een heerlijk kerstrecept in samenwerking met PLUS supermarkt. PLUS brengt elk jaar een kerstmagazine uit en ik was een van de gelukkigen die hem als eerste mocht ontvangen! Dit jaar vind je er weer een hoop lekker in. Voor elk wat wils: vegetarisch, vlees, vis of vegan. Wij aten een heerlijk...

recept

Schwarzwalder kirsch taart ken je vast wel: chocoladetaart met kersen en room. Oftewel Zwarte Woud-kersentaart. Geïnspireerd op deze lekkere taart heb ik een superlekker en makkelijk dessert voor je. Leuk voor gewoon zo, maar deze is zeker ook een kanshebber voor tijdens je kerstdiner! Kersen, cho...

recept

Ken jij het fenomeen 'hotpot' al? In Aziatische landen als China en Zuid-Korea wordt dit al heel lang gedaan. Deze Aziatische fondue is supergezellig en lekker. Mocht je dus een lekker alternatief zoeken voor de traditionele gourmet op tweede kerstdag bijvoorbeeld, kan ik je de hotpot zeker aanbevel...

recept

Een borrelplank heeft altijd iets gezelligs. Het kan altijd, maar extra gezellig vind ik hem in deze wat donkerdere maanden. Ik heb speciaal voor deze tijd van het jaar een vegetarische borrelplank gemaakt. Ook lekker voor tijdens kerst bijvoorbeeld. Maar je kunt hem ook prima eten tijdens een vrimi...

recept

Bijna is het zover, kerst. En ik heb nog een klapper van een voorgerecht voor jullie: een bietentartaar. Dit is een vegetarische variant op de klassieke steak tartaar. En als je geen vlees eet of je bijvoorbeeld zwanger bent is dit een heel mooi en lekker alternatief. Bietjes roosteren De bietjes ...

recept

Ken je klassiekers. Een klassiek kerst voorgerecht is toch wel de garnalencocktail. Garnalen op een bedje van knapperige sla in een chique cocktailglas. Ik gaf deze klassieker een beetje een twist die bovendien zwangerschapsproof* is. De frisse, zoete mango en de smeuïge avocado maken het een feest...

recept

Zoek je een lekker drankje voor tijdens kerst? Een cocktail is superfeestelijk en lekker. Dat hoeft niet altijd met alcohol te zijn. Dat bevestigt deze lekkere mocktail wel. Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Daar kan iedereen dus van genieten! Deze kerst mocktail met cranberry's is een lu...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Bokkenpootjes parfait is een heerlijk en feestelijk ijsdessert. Bij het maken van parfait komt er geen ijsmachine aan te pas, dus dat is mooi meegenomen. In tien minuten maak je het klaar en dan hoef je alleen maar af te wachten, terwijl de vriezer al het werk doet. Dit recept is natuurlijk een ulti...

recept

In 2020 begint op 10 december het Joodse lichtfeest, Chanoeka. Omdat de Joodse jaartelling net anders is, valt het wel altijd in december (rond kerst), maar elk jaar is de precieze startdatum net anders. Het duurt 8 dagen. In het originele latkes recept schreef ik al eerder uitgebreider over Chanoek...

recept

Kerststol, kerstbrood of feestbrood is een rijkelijk gevuld brood met lekkere vruchtjes en amandelspijs. Niet voor niets is het een feestbrood! Het brood wordt al heel lang gegeten in Nederland, maar komt oorspronkelijk uit Duitsland. Daar is het bekend als 'Stollen'. Voor mij is het brood onlosmake...

recept

Voor je het weet is het weer kerst. En wat voor kerstdessert maak je dan? Het is de afsluiter van de maaltijd, dus afsluiten met een hoogtepunt is wel zo fijn. Aan de andere kant wil je het wel leuk houden. En dus heb ik het perfecte makkelijke kerstdessert voor je. Smaakt fenomenaal, maar is echt z...

recept

Cranberry compôte, of cranberrysaus hoort toch wel bij een kerstdiner. Deze zurige vrucht gaat heerlijk samen met vlees (bijvoorbeeld kalkoen of kip), maar ook bij groenten. Hier in huis maken we het al jaren, maar een recept had ik tot mijn verbazing nog niet online staan. Hoog tijd dus om daar ve...

recept

Zoek je nog een lekker kerstvoorgerecht wat vegetarisch is of zelfs veganistisch? Deze leuke en lekkere pakketjes zijn supermakkelijk te maken en zijn geschikt voor iedereen die geen dierlijke producten eet. Bovendien zijn ze lactosevrij. Cranberry's Cranberry's zijn een typisch kerstingrediënt e...

recept

Vegetarische worstenbroodjes. Ja echt! Ik heb een variant gemaakt op de klassieke Brabanste worstenbroodjes en heb daarmee een perfecte vulling gevonde. Vaak ben je als vegetariër (of flexitariër) aangewezen op vegetarisch 'gehakt'. Echter wilde ik eigenlijk een vulling die wat meer smaak heeft en...

recept

Pithivier is een Frans pasteitje met een typische ronde vorm. Het klinkt sjiek, het ziet er sjiek uit, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. En daarmee is het ook meteen een ideaal kerstvoorgerecht! Twee plakjes bladerdeeg met daartussen een plakje pompoen, heerlijke honing, verse tijm en ...

recept

Een heerlijk stoofperen dessert met een havermout crumble. Het perfecte Sinterklaas dessert wat ook nog eens verantwoorder is dan vele andere toetjes. De smaken van de zoete stoofpeertjes, de amandel, koekkruiden en de havermout gaan geweldig samen. Een lekker recept voor een heerlijk avondje. Je...

recept

Spruitjes, je moet er maar net van houden. Of niet? Ik ben totaal geen spruitjes fan, maar ik vind eigenlijk dat ik het gewoon moet eten. En dus ging ik maar weer eens de uitdaging aan om spruitjes lekker te maken. Ik deed dat al een keer eerder door ze te bakken met nootjes en vega spekjes. Dit kee...

recept

Is er iets lekkerder dan zelfgebakken brood? De heerlijke geur alleen al....mmm! Het is echt niet moeilijk, je moet alleen even wat geduld hebben. Het brood moet namelijk rijzen. Zo ook bij dit pesto-vlechtbrood. En ondanks dat het wellicht zo lijkt is het helemaal niet moeilijk. Je rolt eerst een p...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Hebben jullie allemaal een fijne kerst gehad? Wij zeker! Op eerste kerstdag kookten wij een 4-gangen diner voor de familie en dat viel gelukkig goed in de smaak. Net als vorig jaar was het hoofdgerecht een hele kalkoen. En tja, ook bij ons loopt het weleens anders in de keuken dan van tevoren bedach...

recept

Met een goede bisque, kun je mij wel blij maken. Vol en rijk van smaak met het liefst stukjes kreeft of langoustine erin. Ik was super (blij) verrast toen ik bij Lidl in het vriesvak hele kreeften vond! Toen ik dat zag, dacht ik meteen aan een bisque en dus liet ik hem voor een kleine € 8 ook zeke...