Schwarzwälder kirsch mousse

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Schwarzwalder kirsch taart ken je vast wel: chocoladetaart met kersen en room. Oftewel Zwarte Woud-kersentaart. Geïnspireerd op deze lekkere taart heb ik een superlekker en makkelijk dessert voor je. Leuk voor gewoon zo, maar deze is zeker ook een kanshebber voor tijdens je kerstdiner!

Kersen, chocolade en room

We beginnen met een laagje kersen, daarop een laagje chocolademousse (een beetje een kruiding tussen chocoladepudding en chocolademousse qua structuur), dan een laagje plantaardige room of slagroom en om het af te maken gechocolateerde kersen. Maar je kunt dit toetje ook prima afmaken met geschaafde chocolade. Wil je er nog een extra kick aan geven? Doe dan een klein scheutje kersenlikeur door de kersen. Adults only ;-)!

Ga je dit lekkere Schwarzwalder kirsch recept ook maken? Laat het vooral weten in de comments of op social media!

Schwarzwälder kirsch mousse

Schwarzwälder kirsch mousse

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de chocolademousse:
  • 400 gram volvette kokosmelk
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml koud water
  • 2 el maizena
  • 2 el rietsuiker
  • 1 tl vanillepoeder
  • verder nodig:
  • 350 gram diepvries kersen
  • 2 el maizena + 6 el koud water
  • 100 ml plantaardige slagroom
  • 12 gechocolateerde amarene kersen
  • optioneel: scheutje kersenlikeur

Benodigdheden

  • steelpan
  • 6 glazen

Instructies

  1. Bereid de kersen. Doe de kersen in een steelpan. Meng 2 el maizena met 6 el koud water. Roer goed door met een vork en giet dit bij de kersen. Draai het vuur middelhoog en roer het geheel door. Gebruik je verse kersen of andere kersen die niet uit de diepvries komen? Dan zul je waarschijnlijk een klein beetje extra water moeten toevoegen.
  2. Draai het vuur uit als de kersen een beetje ingedikt zijn.
  3. Giet de kersen in de glaasjes en laat de glazen goed afkoelen.
  4. Spoel de pan af en ga verder met de chocoladelaag.
  5. Meng 2 el maizena met 100 ml koud water. Zet dit apart. Doe de chocolade, kokosmelk, suiker en vanille in de pan en zet het vuur middelhoog. Laat de chocolade smelten en giet dan het maizena papje erbij. Draai het vuur laag en roer tot de chocolade begint in te dikken.
  6. Laat het even afkoelen en giet dan op de kersenlaag.
  7. Spuit vlak voor serveren de room op de desserts (zorg dat ze zijn afgekoeld zodat de room niet inzakt) en garneer met gechocolateerde kersen of chocoladeschaafsel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *