Rijstpudding uit de oven

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb iets lekkers voor jullie: misschien wel de allerlekkerste rijstpudding ooit! Ik maakte namelijk rijstepap in de oven en dat blijkt nog lekkerder dan rijstpudding uit de pan. Zelfs als je dit dessert normaal helemaal niet zo geweldig vindt, kun je deze variant denk ik wel waarderen.

Rijstpudding uit de oven

Door hem in de oven te garen, heb je er geen omkijken naar. Bovendien gaven we deze pudding extra veel smaak door er vanille en sinaasappel-extract in te doen. Dat zorgt voor een lekker warme, winterse smaak!

Naar smaak

Het recept heb ik zowel in grammen als in cups vermeld. Het is namelijk voor dit specifieke recept heel handig om cups aan te houden vind ik zelf. De verhouding rijst:vocht is namelijk 1:4. Mocht je dus geen weegschaal of maatbeker in de buurt hebben, kun je gewoon deze verhoudingen aanhouden. De rest van de ingrediënten zijn sowieso ook een beetje op gevoel en op smaak. Wil je bijvoorbeeld iets zoeter, voeg dan een klein scheutje extra maple syrup toe.

Plantaardige rijstpudding

Doordat we plantaardige melk hebben gebruikt (kokos), is het recept helemaal plantaardig en dus ook lactosevrij. Door de combinatie van kokosmelk (uit blik) en kokosdrink (de verdunde versie uit een pak), is het lekker romig zonder dat het te machtig is. Uiteraard kun je ook een andere plantaardige melk gebruiken naar keuze.

Rijstpudding uit de oven

Rijstpudding uit de oven

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 cup dessertrijst (60 gram)
  • 2 cups kokosmelk (240 ml)
  • 2 cups kokosdrink (240 ml)
  • 2 el maple syrup
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl sinaasappelextract

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • mengbeker

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 C (heteluchtoven).
  2. Verdeel de rijst over de ovenschaal.
  3. Meng in een beker de kokosmelk, kokosdrink, sinaasappelextract, vanille-poeder en maple syrup.
  4. Giet het mengsel over de rijst heen en roer door.
  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak circa 40 minuten of totdat de bovenkant begint te bruinen. Check voorzichtig aan de zijkant van de schaal met een lepel of de rijst gaar is. Bak anders nog enkele minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *