recept

Saganaki is een typisch Grieks gerecht. Het staat voor gebakken feta, maar er zijn dus ook variaties op. Zo maakte ik zelf een garnalen saganaki. Gebakken garnalen met daaroverheen heerlijk romige feta kaas die nog even de oven in gaat. Grieks genieten Houd je van Griek eten of ben je gewoon op zo...

recept

Vroeger, toen ik studeerde, was het een ultiem uitje: naar IKEA en dan aan het einde van de rit Zweedse gehaktballetjes met frietjes eten. Inmiddels heb ik ze al jaren niet meer gegeten, maar had ik er wel weer eens zin in! In normale Zweedse gehaktballen zit vlees en aangezien we geen vlees meer et...

recept

Een van de voordelen van het thuiswerken momenteel, vind ik toch wel de lekkere lunches. Veel vaker lunch ik nu uitgebreid. Bijvoorbeeld met een lekkere salade. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Deze bloedsinaasappel & venkel salade duurt echt maar een paar minuten om...

recept

Traybakes doen het altijd geweldig hier! Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar wij gaan er goed op. Alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Ik merk dat de recepten voor traybakes en ovenschotels hier op de site ook superpopulais zijn. En dat snap ik! Vegetarische traybake Dit keer heb ik ee...

recept

Zin in een lekkere ovenschotel en zin in Mexicaans? Dan heb ik goed nieuws voor je! Deze Mexicaanse rijstschotel combineert het! Rijst ovenschotel met kaas De rijst wordt met salsa, kidneybonen en mais op smaak gebracht. Vervolgens bedekt onder een laagje kaas en gaat 'ie zo, hop de oven in! Doord...

recept

Zin in een lekker groente bijgerecht? Probeer eens een ratatouille. Deze mooie en lekkere schotel is een typisch Frans gerecht die op verschillende manieren kan worden klaargemaakt. Dit recept is er een uit de oven. Dat is niet alleen lekker, maar ook makkelijk. De oven doet al het werk! Door dat we...

recept

Kijk eens hoe knus deze mooie regenboogwortels op het bord liggen! Regenboogwortels zijn verschillende kleuren wortels. Ze zijn nu volop verkrijgbaar, maar uiteraard kun je ook reguliere wortel gebruiken. Vegetarische chimichurri En alsof het nog niet genoeg kleur was, maakte ik er een groene chim...

recept

Het nieuwe jaar is begonnen en de kans is aanwezig dat een van je voornemens is om gezonder te gaan eten. Daar sluit deze heerlijke winterse courgettesoep perfect bij aan! Boordevol groenten en vitamines en toch heel rijk van smaak. Ondanks dat we geen room gebruiken, heeft de soep een hele romige t...

recept

Bijna is het zover, kerst. En ik heb nog een klapper van een voorgerecht voor jullie: een bietentartaar. Dit is een vegetarische variant op de klassieke steak tartaar. En als je geen vlees eet of je bijvoorbeeld zwanger bent is dit een heel mooi en lekker alternatief. Bietjes roosteren De bietjes ...

recept

Quiche maak je traditioneel met een vulling van room en eieren. De korst is een knapperig zanddeeg al gebruiken veel mensen ook bladerdeeg. Hoe kun je daar dan een vegan EN glutenvrije variant op maken? Ik zal je vertellen dat het veel gemakkelijker is dan het misschien klinkt. In plaats van het ei-...

recept

Pompoenseizoen! Het is niet te missen. Als je het al had gemist in de winkel, dan was je er op deze site wel op gewezen. Zoals je ziet ben ik dol op pompoen :-). Dit keer gaan we voor een lekkere stamppot. In deze stamppot zit behalve pompoen ook knolselderij, een paar aardappeltjes en oude kaas. De...

recept

Stoofpeertjes zonder alcohol die geschikt zijn voor zwangere vrouwen, kinderen en iedereen die geen alcohol drinkt? Probeer deze stoofperen in bessensap eens. Minstens zo lekker! Normaliter worden stoofperen vaak gemaakt met rode wijn of zelfs likeur. Dit verdampt grotendeels, maar niet helemaal. Wi...

recept

Wie kan er nog meer geen genoeg krijgen van pompoen? Deze heerlijke groentesoort is zo multi-inzetbaar! Vandaag gebruiken we hem voor een heerlijke herfstrisotto. Net even anders dan je hem gewend bent. In plaats van de pompoen te roosteren, stomen en pureren we hem. Door hem zo door de risotto heen...

recept

Heb je tortilla's (of wraps) over? Maak er tostada's van! Tostada's zijn geroosterde of gefrituurde tortilla's, vaak gemaakt van maisbloem. Je kunt tegenwoordig trouwens in grote supermarkten ook kant-en-klare tostada's kopen mocht je geen leftovers hebben. Zelf had ik geen leftovers en kocht ik kan...

recept

Roti canai Een heerlijk platbrood! Roti canai (spreek uit als 'roti chenai') wordt gegeten in o.a. Maleisië en Singapore en is geinspireerd op de Indiase roti of parata. Wie daar weleens is geweest heeft vast weleens de (straat)verkopers met roti cenai gezien. Wat dit platbrood zo uniek maakt zijn...

recept

Mosselen zijn een heerlijk en voedzaam alternatief voor vlees. Nu mosselen weer in het seizoen zijn, genieten we er volop van. Je kunt er heel veel kanten mee op. Eerder deelde ik al mosselen met roquefortsaus en venkel, en mosselen uit de oven met kruidenboter. Vandaag gaan we op de biologische toe...

recept

Truffelrisotto, maar dan helemaal plantaardig (vegan)! Het klinkt misschien gek, want een risotto zonder kaas? Ik beloof je dat je het in deze risotto helemaal niet mist. Door de truffel, prei, tomaat en edelgistvlokken zit 'ie boordevol smaak! Comfort food truffelrisotto Deze creatie van Jerome p...

recept

Een gerecht met alleen maar items uit de voorraadkast en de vriezer, ideaal dus! De dag voor de boodschappen weer binnen zijn is het soms een kwestie van creatief zijn :-). Deze Midden-Oosterse bloemkool stoofpot kun je dus heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al hebt li...

recept

Mosselen uit de oven? Ja, echt! Dit is wat mij betreft de makkelijkste manier om mosselen klaar te maken. Vaak denken mensen dat het moeilijk is om dit thuis te maken. Maar, ik heb goed nieuws: zelf mosselen bereiden is ontzettend eenvoudig. En met dit recept ben je zelfs in minder dan 20 minuten kl...

recept

Zin in een lekkere curry met vis? Vandaag deel ik een Indiase viscurry met roodbaars, boontjes, krieltjes en meer. Het recept is een van de gerechten die ik ontving in de Boerschappen Gemaksbox. Boerschappen was mij al bekend met hun boxen vol verse groenten- en fruitsoorten bijvoorbeeld. Sinds d...

recept

Eet jij weleens mosselen? Ze zijn weer in het seizoen, dus goed nieuws voor alle mosselfans! En, anders dan je misschien zou denken, is zelf mosselen bereiden helemaal niet moeilijk. Het Nederlands Mosselbureau daagde me uit om een aantal leuke en lekkere recepten met deze schelpdieren te bedenken. ...

recept

Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat er nog helemaal geen Surinaamse recepten op mijn site staan. En dat is gek. Mijn moeder komt namelijk uit het buurland van Suriname, Guyana en veel van de gerechten uit Suriname kennen zij dus ook. Soms in een net iets andere vorm. Zo is de Guyanese bara wat b...

recept

Ik wist niet zo goed hoe ik dit gerecht moest noemen. Het is namelijk geïnspireerd op een cheeseburger, maar dan zonder broodje en met linzen als alternatief voor gehakt. Dus het is ook niet helemaal hetzelfde als een cheeseburger. Toch zorgen de linzen in combinatie met de kruiden wel voor een geh...

recept

Zin in een lekkere tomatensalade? Deze snelle salade maak je met slechts 5 ingrediënten + wat olijfolie en azijn. De salade heeft helemaal niet veel nodig, omdat de tomaten die je hiervoor gebruikt zo vol van smaak zijn! Honingzoet Ken je de Honingtomaten® van Looye kwekers? Het zijn echt mijn l...

recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor...

recept

Ik ben dol op een lekkere traybake. Een traybake is een bakplaat of ovenschaal die je vult met wat je maar wil. De oven doet de rest. Ik heb een aantal populaire varianten op de site met Griekse kip en groenten met gehaktballen. Nu is het tijd voor een lekkere vegetarische traybake. Minder dan 5 mi...

recept

Rode linzen zijn lekker veelzijdig! Ik maakte er een heerlijke verse lunch mee die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak en voor de structuur van de spread. De flatbreads kun je ook kant-en-klaar kopen, maar dan mis je deze heerlijk zachte en fluffy broodje...

recept

Mezze zijn kleine Midden-Oosterse hapjes. Eigenlijk een soort Midden-Oosterse tapas. Ik vind het superleuk om voor de borrel of als diner een mezze platter te maken met allerlei verschillende lekkere hapjes. Op de plank Daarbij ga ik altijd voor een combinatie van kant-en-klare hapjes en een aanta...

recept

Heb je weleens iemand ontmoet die saté niet lekker vond? Ik nog niet! Klassieke saté wordt gemaakt van kip (sate ajam) of varkensvlees (sate babi). Maar wat als je vegetarische saté of vegan saté zelf wil maken? Je kunt natuurlijk met vleesvervangers aan de slag gaan. Voor vegans en vegetariër...

recept

Lekkere frisse en zomerse salades. Daar is het perfect weer voor nu! Knapperige little gem sla met verrassende toppings. Ik maakte weer een recept van Yotam Ottolenghi en it didn't disappoint! Een salade met een heerlijke Midden-Oosterse twist. Aubergine Een van de smaakmakers van deze bijzondere ...

recept

Tacos, wie is er niet gek op? Ik ben sowieso dol op Mexicaans eten. De lichte frisse smaken, de vrolijke kleuren, yum! Dit keer maakte ik het kleurrijke feest compleet met blauwe maistortilla's. Dat is overigens helemaal natuurlijk en wordt gemaakt van blauw maismeel. Omdat deze tortilla's helemaal ...

recept

Een klassieker op de site: sesam kip. Een super populair recept wat smaakt als de sesam kip bij Chinese restaurants. Nu zal het jullie niet ontgaan zijn dat wij zelf al een tijdje geen vlees meer eten (het liefst zo veel mogelijk plantaardig). En dus werd het tijd voor een recept update. De sesam ki...

recept

Af en toe eet ik een visje. Vaak (wilde) zalm, soms ook sardines of ansjovis ergens doorheen. Dit keer ging ik voor makreel om het bekende Indonesische gerecht Ikan Pepesan te maken: pittige Indische vis. De (gerookte) makreel stoom je in de oven of op de BBQ met een lekkere pittige saus. Supersimpe...

recept

Een vega burger met een Mediterrane twist. Burgers kun je op allerlei soorten manieren maken. Laatst deelde ik al een vega burger o.b.v. kikkererwten en wortel. Dit keer heb ik er een gemaakt van vega gehakt. Bij een lekkere burger draait het allemaal om de juiste toppings. Dus, dit keer: gegrilde M...