Indiase vegetarische groentetaart (met linzen, zoete aardappel en spinazie)

  • voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Indiase vegetarische groentetaart (met linzen, zoete aardappel en spinazie)

Ook bij mij mislukken er weleens gerechten. Die dan net niet smaken zoals zou moeten of er nét wat minder mooi uitzien dan je in gedachten had. Zo níet deze groentetaart. Hij smaakte precies zoals ik hem in mijn hoofd had. Nog lekkerder eigenlijk.

Vegetarische groentetaart uit Schotland met een Indiaas tintje

Een paar weken geleden waren we in het Schotse Isle of Skye bij het Skye Pie cafe. Volgens zowel Tripadvisor als Lonely Planet getipt, dus toen we daar langs kwamen, hebben we hier geluncht. Je eet hier 'pie', oftewel pasteitjes, hartige en zoete taarten met een bladerdeegkorst. Met een interieur wat je doet denken aan een bezoek aan een hele verre, gekke oudtante wisten we niet wat te verwachten, maar de hartige taartjes hier waren inderdaad erg lekker! Voor mij een klassieke kip-champignon pastei en voor Jerôme een vega variant met Indiase kruiden.

Aromatische curry in een 'pie'

Tja, ik speelde het een keer op safe, maar de 'pie' va Jerôme was echt lekker. Met de smaken en geuren van een aromatische curry. Barstensvol smaak. Niet gek dus dat ik thuis mijn eigen variant erop probeerde te maken. Ik maakte de groentetaart met een vulling van linzen, zoete aardappel en spinazie. Een korst van bladerdeeg, om het wel lekker makkelijk te houden.

Kruidig, zoet en frisse groentetaart

Op smaak gebracht met kerrie, koriander en chutney. Die chutney zorgt voor een zoetje en tegelijkertijd een pittige frisheid. Een hele verrassende vegetarische groentetaart die je doet denken aan de geuren en smaken van India! Ik ben benieuwd of jij hem ook gaat proberen. Laat je het weten? En laat je dan ook weten wat je ervan vond? Je kunt trouwens op deze hartige taart prima variaties bedenken. Heb je geen zoete aardappel, dan doet een reguliere aardappel het ook prima! En in plaats van linzen zijn kikkererwten ook fijn voor in deze maaltijd. Probeer maar eens!

Ingrediënten

  • 2 medium
  • zoete aardappels
  • 1 blikje
  • linzen
  • (uit blik - voorgekookt)
  • 300 gram
  • verse spinazie
  • 3 el
  • mango- of tomatenchutney
  • 1 el
  • kerrie
  • 1/2 tl
  • korianderzaad
  • 1 rol
  • bladerdeeg
  • peper en zout
  • voor erbij: (optioneel) lime pickle

Benodigdheden

  • ronde ovenvaste schaal
  • koekenpan

Instructies

schep uit de Indiase vegetarische groentetaart
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes gedurende 10 minuten.
  3. Intussen bereid je de spinazie. Dit doe je door de koekenpan op hoog vuur te zetten en olie in de pan te gieten. Bak de spinazie totdat deze in grootte slinkt. Haal de spinazie van het vuur.
  4. Giet de zoete aardappel af en meng door de spinazie, samen met de linzen, korianderzaad, kerriepoeder en chutney. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  5. Bedek de onder- en zijkant van je ovenschaal met bladerdeeg.
  6. Schep de vulling in de ovenschaal en dek af met bladerdeeg. Maak met een scherp mes inkepingen in het dakje van de groentetaart zodat de stoom kan ontsnappen.
  7. Bak gedurende 20 minuten.
vegetarische 'pie'
14 mensen willen het maken
13 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

5 responses to “Indiase vegetarische groentetaart (met linzen, zoete aardappel en spinazie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *