recept

Zijn er hier andere risotto lovers in the house? Als je mij een beetje kent, weet je dat risotto een van de eerste dingen was die ik leerde koken. Met dank aan Jamie Oliver kon ik op 15-jarige leeftijd al een behoorlijke risotto maken ;-). Een aantal van mijn favoriete risotto's zijn de smeuige pomp...

recept

Hebben jullie weleens pastinaaksoep gegeten? Een heerlijk, fluweelzachte soep boordevol smaak. Je maakt het makkelijk zelf. Bijvoorbeeld als voorgerecht, lunch of als hoofdgerecht. Pastinaak is weer helemaal terug van weg geweest. Waar men het eerder schaarde onder de 'vergeten groenten', is het nu ...

recept

Wat eten we vanavond? Wat dacht je van heerlijk fluffy Basmati rijst met tofu teriyaki, sojabonen, avocado en ingelegde bloemkool? Deze rijst bowl zit boordevol smaak en kleur en is makkelijk zelf te maken. Niet alleen vegetarisch, maar helemaal plantaardig én dus perfect voor World Vegan Month (en...

recept

Zijn jullie net zo dol op lekkere ovenschotels als ik? Wat dacht je van een heerlijke spinazie lasagne? Net weer wat anders dan de klassieke lasagne. Wat het makkelijkste is, is om verse diepvriesspinazie te gebruiken. Deze is namelijk al helemaal fijngemaakt. Op deze manier hoef je het niet eerst t...

recept

Butter chicken is een heerlijke Indiase curry met, de naam zegt het al, kip in een botersaus. Bij menig Indiaas restaurant staat dit populaire gerecht op de kaart. Vrij machtig door de boter (en room), maar wel heel lekker en boordevol smaak! Butter cauliflower, de vegetarische butter chicken Verd...

recept

Heb je weleens Chinese tomatensoep gegeten? Lekker lichtzoet en een intense tomatensmaak. Een vleugje gember voor extra pit. Yummy! Je kunt deze vaak kopen bij Chinese restaurants of uit een pakje in de supermarkt. Maar, veel lekkerder en gezonder is natuurlijk om het helemaal zelf te maken. Goed g...

recept

Ben je op zoek naar een lekkere vegetarische groenteschotel? Dit is echt een topper. Heerlijke gegrilde groenten als courgette, wortel en tomaat met Italiaanse kruiden en afgemaakt met 2 soorten (gezonde!) sauzen en voor de liefhebbers mozzarella. Gezond, lekker en makkelijk te maken. Groenteschote...

recept

Instant noodles heeft iedereen vast weleens gegeten. De kans is groot dat je dit als student weleens at (eet). Makkelijk, want in een paar seconden klaar. Maar erg voedzaam is het niet, noch is het gezond. Daar breng ik nu verandering in met dit instant noodles recept om zelf instant noodles te make...

recept

Heb je weleens van cornbread gehoord? Het is iets typisch Amerikaans en het lijkt op iets tussen brood en cake in. Qua structuur is het net cake, maar dan wel minder zoet dan cake. Amerikanen eten het als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ of chili sin carne (of chili con carne als je vlees eet). ...

recept

Gnocchi, heerlijk zachte pastakussentjes gemaakt van aardappel, eten we hier regelmatig. Gnocchi met spinazie en vega worst is bijvoorbeeld een van onze favorieten, maar ook gnocchi pesto met doperwten en rucola is een topper. Gnocchi pesto Lekker snel klaar, vega en zelfs vegan als je vegan pesto...

recept

Ik heb het al eens eerder gezegd: ik houd van eten uit een kommetje. Of het nou een poke bowl, smoothie bowl of een buddha bowl is. Zoete aardappel en een verrassend ingredient Een buddha bowl is een kom vol lekkers (vaak veganistisch), met in ieder geval zoete aardappel. In deze kleurrijke varian...

recept

Zijn jullie ook zo gek op Mexicaanse recepten? Wij wel! Lekker veel smaak zonder al te veel poespas is wel wat Mexicaans koken kenmerkt. Vaak vind je er ingrediënten in terug als bonen, avocado, tomaat en koriander. Dit keer maken we ‘sopes’. Wat dat zijn en hoe je die maakt, lees verderop in d...

recept

Pita gyros heb je vast weleens gegeten. Een zacht pita broodje met reepjes gyros, groenten en tzatziki. Nou is gyros vlees traditioneel gezien varkensvlees, alhoewel er tegenwoordig ook weleens andere vleessoorten te verkrijgen zijn (kip gyros bijvoorbeeld). Wat nou als je vegetarische pita gyros wi...

recept

Op zoek naar een lekker recept voor veganistische pasta? Als je deze pasta eet, krijg je het idee dat je een guilty pleasure naar binnen aan het werken bent. Het is bijna niet voor te stellen dat deze pasta Alfredo echt helemaal plantaardig is. Waar het normaal een verre van gezond gerecht is, hebbe...

recept

Nadat ik op Instagram bij Familie over de Kook nasi goreng voorbij zag komen, had ik hier zo en zin in. En wat bleek, er staat dus helemaal nog geen nasi goreng recept op mijn site. Terwijl ik het wel al vaker had gemaakt. Tijd dus om het helemaal te perfectioneren en het recept met jullie te delen....

recept

Haal de Spaanse zon hierheen met deze snelle paella. Een heerlijk rijstgerecht wat je meteen doet denken aan Spanje. Normaal gesproken heb je er even de tijd voor nodig. Dit keer maakte ik een Spaans rijstgerecht geïnspireerd op paella. Het lijkt op een paella, maar dan een die in maximaal 10 minut...

recept

Wie is er nog meer dol op witte asperges? Ze zijn maar kort in het seizoen in Nederland, dus extra genieten als ze er zijn. Veel asperges komen uit Limburg en worden geteeld van maart tot en met juni. Traditiegetrouw is 24 juni de laatste dag dat je Nederlandse witte asperges kunt kopen. Het is er n...

recept

Met een goede risotto kun je ons wel blij maken! Heerlijke, romig smakende rijstkorrels. Puur comfort food! Sterker nog, een risotto was een van de eerste dingen die ik leerde koken. Nog altijd kan ik genieten van een lekkere risotto. Of dat tomatenrisotto, blauwe kaas-en-walnoten risotto is of een ...

recept

Zelf een pokebowl maken? Leuk en lekker en veel makkelijker dan je misschien zelf denkt! Een pokebowl is een van oorsprong Hawaiiaans gerecht bestaande uit een laagje rijst, groenten en vaak (rauwe) vis. De bowl die ik voor jullie maakte bevat geen rauwe vis en is daarmee helemaal zwangerschapsproof...

recept

Softshell tacos vind ik altijd zo lekker om te eten. Waar je uit de Tex-Mex keuken misschien de harde tacoschelpen kent, kent de Mexicaanse keuken deze zachte taco's. Ze kunnen gemaakt zijn van tarwebloem om maismeel en kun je hier kopen als tortilla wraps. Tacos Op Netflix is een leuke serie te z...

recept

Koningsdag! En dan wil je misschien wel een beetje in stijl eten. Op 27 april vieren we de verjaardag Koning Willem-Alexander en kleurt het hele land oranje. De vlaggen gaan uit, huizen worden versierd en normaal gesproken zijn overal leuke gezellige markten, spelletjes en spontane feestjes. Dit ...

recept

Zin in curry? Je hoeft niet verder te zoeken! Ik heb een heerlijke vegetarische curry voor je met maar een paar ingrediënten! Om het extra lekker te maken heb ik vegetarische balletjes toegevoegd, op smaak gebracht met zwarte bonensaus. In combinatie met de groene curry een ware smaaksensatie! Z...

recept

Zalm en aardappels samen zijn altijd fijn, toch? Vooral als het om wilde zalm gaat, ben ik er bij! Tijdens je zwangerschap zijn er de nodige eetrestricties en kun je beter geen gerookte zalm eten, tenzij goed verhit. Dit recept kun je dus ook prima eten als je zwanger bent! Deze aardappel-zalmpakket...

recept

Ken je die lekkere filodeegpasteitjes met een heerlijke vulling? Bij de Turkse bakker kun je vaak heerlijke börek kopen. Met allerlei vullingen, maar mijn favoriet is de börek met spinazie en feta. Wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Ik laat je zien hoe je ze zelf maakt! Ik ben...

recept

Pasta is altijd een goed idee toch? Er zijn heel veel lekkere klassieke pastagerechten. Pasta al ragu bijvoorbeeld, alla norma of pasta all'arrabiata. Heerlijk! Maar misschien heb je eens zin in heel wat anders. Deze pasta een pareltje met lekker veel 'verborgen groenten'. Ook ideaal dus om kids net...

recept

Vind jij gnocchi ook zo lekker? Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je echt in huis moet hebben. Sommige mensen vinden ze papperig, maar de key is om ze echt kort te koken (of eventueel te bakken!). Dit recept van gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaatjes en vega worst is echt een topper v...

recept

Dit lekkere vegetarische gerecht van vegetarische ceviche is geïnspireerd op de heerlijke vega ceviche die we in Alicante aten. De ceviche is van oorsprong een Zuid-Amerikaans gerecht waarbij rauwe vis als het ware wordt 'gegaard' in citrussap. Een heerlijk fris voorgerecht. Vegetarische ceviche ...

recept

Hot cross buns zijn zoete broodjes die in Engelstalige delen van de wereld met Pasen worden gegeten. De broodjes zijn licht kruidig en rijkelijk gevuld met rozijnen, krenten en soms ook gedroogd fruit. Als ze net uit de oven komen, bestrijk je ze met abrikozenjam zodat ze mooi gaan glanzen en die ke...

recept

Vada pav is een Indiase 'burger' die met name in Mumbai wordt gegeten. De burger zelf is gemaakt van aardappel en daarmee is 'ie helemaal vegetarisch en zelfs vegan. Lekker op smaak gebracht met smaakmakers als koriander, garam massala en peper en daarna gefrituurd. Erbij zitten verschillende chutne...

recept

De Week Zonder Vlees gaat weer van start en dat leek me een perfect moment om deze heerlijke rijstbowl met tandoori tofu-spiesje met jullie te delen. Het recept voor tandoori zit al heel lang in mijn repertoire. Tot een aantal jaren geleden altijd met kip. Maar je kunt er dus ook heerlijke vegetari...

recept

Pannenkoeken kun je eten voor het ontbijt, brunch, maar ook voor het diner. Vooral in Nederland worden dikwijls pannenkoeken voor het avondeten gegeten. Deze crepes (Franse pannenkoeken) kun je ook elk moment van de dag eten. Vul ze met jam, vers fruit, Nutella of hartige vulling. Deze pannenkoeken ...

recept

Saganaki is een typisch Grieks gerecht. Het staat voor gebakken feta, maar er zijn dus ook variaties op. Zo maakte ik zelf een garnalen saganaki. Gebakken garnalen met daaroverheen heerlijk romige feta kaas die nog even de oven in gaat. Grieks genieten Houd je van Griek eten of ben je gewoon op zo...

recept

Rijstepap of rijstpudding is een heerlijk ouderwets lekker dessert! Je hebt eigenlijk maar heel weinig nodig om zelf rijstepap te maken zoals oma hem maakte: dessertrijst, suiker, melk, vanille en wat kaneel voor er overheen. Onze oma's gebruikten altijd volle koemelk, maar een plantaardig alternati...