recept

Hebben jullie weleens barbacoa gegeten? Het is een Mexicaanse stoofvleesschotel. Letterlijk betekent het 'barbecue', maar het wordt ook weleens met of bij soft shell tortilla's geserveerd. Heerlijk met wat salsa's en dips, zoals zure room en guacamole. Dit keer ging ik aan de slag met een ...

recept

Romige zalm pasta met zongedroogde tomaten: dat klinkt toch als muziek in de oren? Deze voedzame zalmpasta is klaar in minder dan 20 minuten en perfect voor drukke avonden. De zalm is heerlijk zacht en gedrenkt in een romige zongedroogde tomatensaus met spinazie. Ik vind het heerlijk om met zalm ...

recept

Een heerlijke, smakelijke lauwwarme salade met kruidige bloemkool, knapperige spinazie, romige tahinisaus en om het af te maken knapperige nootjes. En niet zomaar nootjes, maar Cishew cashewnoten in de smaak ahorn harissa. Cishew cashewnoten Cishew is een duurzaam merk cashewnoten. Zij zorgen ervo...

recept

Taboule is een heerlijk Midden-Oosterse gerecht. Het is een lichte en verfrissende salade, ook nog eens makkelijk om te maken. Zet het op tafel op een warme dag, neem het mee naar een picknick of eet het als lunch op een warme dag. Lekker op zichzelf, nóg lekkerder met vegetarische kofte. Taboule ...

recept

Wie is er geen fan van pasta? Dit is een supersimpel en lekker pasta gerecht. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, want het is klaar in slechts 20 minuten. Makkelijk pasta recept Het is ZO simpel, maar wanneer je het op tafel zet lijkt het alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De smaak ...

recept

Deze gnocchi met broccolipesto en mozzarella is een van mijn favoriete gemakkelijke gnocchi recepten. Het is niet alleen heel lekker, maar ook snel te maken. Binnen een kwartiertje staat dit gerecht op tafel. Een recept voor jong en oud, want mijn zoontje Florent smult hier ook van! Gnocchi maken ...

recept

Smashed potatoes met een fluffy binnenkant en een knapperige buitenkant. Hoe lekker klinkt dat? Als je op zoek bent naar een easy-peasy, makkelijk diner dat niet meer voorbereiding vereist dan het schillen van aardappels, dan is dit het recept voor jou! Smashed potatoes traybake Voor dit recept he...

recept

Deze Mexicaanse pastasalade is een must als bijgerecht voor je volgende barbecue of als snelle hap voor lunch of diner. Ga voor pasta met een lekkere textuur, verse groenten en een frisse dressing van onder andere koriander en limoen. Mexicaanse pastasalade maken Ik ben fan van pastasalades. Zo ma...

recept

Vegetarische Indiase kaas gemarineerd met tandoori masala kruiden, knoflook en yoghurt, geregen aan een stokje. Dat is net zo lekker als het klinkt! Je bereidt dit recept op een grill, oven of lekker op de BBQ. Een snel en makkelijk recept dat eruit ziet en smaakt zoals je in een Indiaas restaurant...

recept

Ik maakte eerder een hele lekkere pittige Vietnamese tofu. Die tofu zit zo boordevol smaak dat ik wed dat zelfs tofu-haters het lekker gaan vinden. Tofu wordt gemaakt van sojabonen en is een hele goede vleesvervanger. Boordevol eiwitten en vitamine b12. Hier in huis gebruiken we het dus regelmatig! ...

recept

Sinds een tijdje eet ik weer vis en dan het liefste een vis die goed voor me is. Zalm is natuurlijk een vette vis en bevat dus omega-olie. Dit is weer goed voor o.a. de hersenen. Het liefste kies ik dan voor een wilde zalm of op zijn minst een duurzaam gevangen zalm. Zalm vind ik vrij makkelijk, wan...

recept

Spitskool is een bekende koolsoort en kun je op allerlei manieren gebruiken. Je kunt de bladeren bijvoorbeeld vullen. Ook heel lekker is het om spitskool te roerbakken! In dit recept roerbak ik het met sojasaus en tomaat en als finishing touch gebruik ik kimchi. Gefermenteerde kool Kimchi is super...

recept

Mexicaanss taquitos, ook wel 'flautas' genoemd zijn tortilla's die je dun oprolt, met een vulling en daarna in olie bakt. Lekker krokant dus met een zachte vulling. De vulling kan van alles zijn, vlees, kaas, groenten alhoewel vlees de meest voorkomende is. Dit is een recept voor vegan taquitos (en ...

recept

Zin in een lekker zomers soepje? Probeer deze variatie op een gazpacho: de komkommersoep. Gazpacho is een koude soep gemaakt van tomaat. Tomaten gebruiken we in de komkommersoep niet, maar koud is ie wel. Lekker verkoelend als bijvoorbeeld een voor- of bijgerecht. Of serveer hem als hoofdgerecht met...

recept

Tahini (ook wel 'tahin', 'tahina' of 'techina' genoemd) is een sesampasta. Het wordt gemaakt van sesampasta en is qua smaak een beetje vergelijkbaar met pindakaas, maar dan wat lichter en bitterder. Je gebruikt het bijvoorbeeld om zelf hummus te maken, maar er zijn nog veel meer toepassingen! Bijvoo...

recept

Dol op garnalen? Ik ook! In een hoofdgerecht, tussendoortje of als voorgerecht. Zo maakte ik deze heerlijke cajungarnalen in een schuitje van romainesla. Fijn om vooraf samen van te genieten en klaar in slechts 5 minuten! Cajungarnalen Het klinkt als een onwijs chique voorgerecht, die cajungarnale...

recept

Hoe gezellig ziet deze makkelijke maaltijd eruit? Het is geen Griekse salade, maar een bowl met de smaken van de Griekse keuken. Grieks koken, dat doe ik graag. En nog een bonuspunt als het snel op tafel staat. Daar zijn bowls perfect voor: ze zijn makkelijk te maken, veelzijdig en in kleine port...

recept

Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk en lekker dit zelfgemaakte vega hotdog recept is! Deze chili dogs zijn helemaal zelfgemaakt en daarom een echte verwennerij. Fijn voor een warme zomerdag of tijdens een gezellige barbecue. Zelfgemaakte vega hotdogs Dit recept bestaat uit een zelfgemaakt hotdogbr...

recept

Ik vind witlof dus niet lekker als het gekookt is. MAAR, rauw vind ik het dus wel heel lekker. Misschien nog wel lekkerder vind ik roodlof. Ziet er vrijwel identiek uit, maar dan met een rood-paarse bovenkant. Het leent zich perfect voor een frisse salade. Omdat het licht bitter is, koos ik ervoor o...

recept

Ik heb vandaag een heerlijke vegetarische aardappelsalade voor je. Heb je dit weleens zelf gemaakt? In de supermarkt kun je tal van aardappelsalades kant-en-klaar kopen, maar eigenlijk is zelf maken hartstikke makkelijk. En natuurlijk erg lekker! Je kunt je salade vullen met wat je maar lekker vindt...

recept

Laat de Italianen het maar niet horen, maar ik combineerde twee klassiekers: pizza en pasta bolognese. Eigenlijk toevallig, want het vegetarische gehakt moest op en ik had al pizzadeeg gemaakt. Af en toe heb je zin in een lekkere pizza, en dus ging ik aan de slag: pizza bolognese. Hoe pizza bologne...

recept

Pad Thai ken je waarschijnlijk wel. Dit Thaise gerecht bestaat uit gebakken ('Pad') rijstnoodles met een lekkere saus, groenten en soms ook vlees. De klassieke pad Thai met kip maakte ik al eerder voor je. Dit keer een helemaal vegetarische pad Thai. Minstens zo lekker en supersnel klaar. Veg...

recept

Snelle recepten zijn altijd fijn om bij de hand te houden, vooral als ze lekker én gezond zijn! Maak deze heerlijke parelcouscous met gegrilde groenten en pesto voor een makkelijke lunch of een diner bomvol verse gegrilde groenten. Wat is parelcouscous? Parelcouscous is vergelijkbaar met gewone c...

recept

Gyoza zijn heerlijke Japanse pasteitjes die je kort bakt en daarna stoomt. Je kunt ze vullen met van alles. Denk aan vlees, garnalen of tofu. Dit keer ga ik voor een wel heel lekkere en bijzondere vulling. Een combinatie van wilde zalm, tofu en kruiden en specerijen. De wilde zalm die ik voor dit re...

recept

Wie heeft er zin in een lekker pastagerecht? Dit is een regelrechte hit en ik verwacht dat het bij jou ook vaker op tafel komt als je het eenmaal een keer hebt gemaakt. Vaak eet ik groene pesto, maar voor de verandering gebruikte ik rode pesto. Waar groene pesto is gemaakt met onder andere basilicum...

recept

Ken je dit broodje al? Meatball marinara sub. Een baguette-achtig broodje met gehaktballen in een lekkere, smakelijke tomatensaus. Als je weleens naar de fastfood keten Subway gaat, heb je deze sub vast weleens gezien. Traditioneel maak je een meatball marinara met gehaktballen van rundergehakt. ...

recept

Heerlijk zacht en fluffy naan (naan brood is eigenlijk een dubbelzegging, het woord 'naan' is Hindi voor 'brood') getopt met plantaardige zuivelspread/roomkaas, tandoori pompoen en watermeloenradijsjes. Natuurlijk kun je ook normale rood-witte radijsjes gebruiken. Maar zeg nou zelf, deze zien er toc...

recept

Heb je weleens knolselderij 'steaks' gegeten? Het si echt life changing! De meeste mensen (waaronder ikzelf voorheen), komen bij knolselderij niet heel veel verder dan snert. Move over snert, want dit is het allerlekkerste wat je met knolselderij kunt maken: knolselderij steaks. Het leuke is dat het...

recept

Vandaag een heerlijk kerstrecept in samenwerking met PLUS supermarkt. PLUS brengt elk jaar een kerstmagazine uit en ik was een van de gelukkigen die hem als eerste mocht ontvangen! Dit jaar vind je er weer een hoop lekker in. Voor elk wat wils: vegetarisch, vlees, vis of vegan. Wij aten een heerlijk...

recept

Ken jij het fenomeen 'hotpot' al? In Aziatische landen als China en Zuid-Korea wordt dit al heel lang gedaan. Deze Aziatische fondue is supergezellig en lekker. Mocht je dus een lekker alternatief zoeken voor de traditionele gourmet op tweede kerstdag bijvoorbeeld, kan ik je de hotpot zeker aanbevel...

recept

Een borrelplank heeft altijd iets gezelligs. Het kan altijd, maar extra gezellig vind ik hem in deze wat donkerdere maanden. Ik heb speciaal voor deze tijd van het jaar een vegetarische borrelplank gemaakt. Ook lekker voor tijdens kerst bijvoorbeeld. Maar je kunt hem ook prima eten tijdens een vrimi...

recept

Herfst staat qua eten gelijk aan comfort food. Heerlijke volle smaken, daar houden we van! Foodies vroeg mij om mijn eigen versie te maken van hun wildzwijnstoofpot. Wij eten geen vlees, dus dat werd natuurlijk een heerlijke vegetarische stoof geïnspireerd op hun recept. De basis kon ik zo overn...

recept

Zijn er hier andere risotto lovers in the house? Als je mij een beetje kent, weet je dat risotto een van de eerste dingen was die ik leerde koken. Met dank aan Jamie Oliver kon ik op 15-jarige leeftijd al een behoorlijke risotto maken ;-). Een aantal van mijn favoriete risotto's zijn de smeuige pomp...

recept

Hebben jullie weleens pastinaaksoep gegeten? Een heerlijk, fluweelzachte soep boordevol smaak. Je maakt het makkelijk zelf. Bijvoorbeeld als voorgerecht, lunch of als hoofdgerecht. Pastinaak is weer helemaal terug van weg geweest. Waar men het eerder schaarde onder de 'vergeten groenten', is het nu ...

recept

Wat eten we vanavond? Wat dacht je van heerlijk fluffy Basmati rijst met tofu teriyaki, sojabonen, avocado en ingelegde bloemkool? Deze rijst bowl zit boordevol smaak en kleur en is makkelijk zelf te maken. Niet alleen vegetarisch, maar helemaal plantaardig én dus perfect voor World Vegan Month (en...