Gezonde kapsalon

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Smullen van een kapsalon, maar geen zin in alle calorieën en vetten? Probeer eens onze gezonde kapsalon! Het alternatief voor de 'échte' kapsalon en misschien nog wel lekkerder ook!

Kapsalon in een gezond jasje

Eindelijk kan ik deze not so guilty guilty pleasure met jullie delen! Ik maakte een kapsalon, maar dan een gezonde variant. Waarbij je uitkomt op een veel slankere versie. Minder calorieën, minder vet. Meer smaak. De kapsalon is een fastfood gerecht dat is verzonnen in Rotterdam, door een snackbar in opdracht van jawel, een kapsalon. Het gerecht bestaat normaal gesproken uit:

  • frites
  • (dönner) vlees
  • veel kaas
  • sla
  • knoflooksaus.

Af en toe een vette hap is natuurlijk best lekker. Maar, wist je dat een frietje kapsalon al snel 1800 calorieën heeft? Om over vet en zout nog maar niet te spreken....

Zo maak je een gezonde kapsalon

Ik verving de frietjes door ovengebakken (zoete aardappel) frites. In plaats van het dönner vlees gebruikte ik gekruid kipgehakt en de knoflooksaus maakte ik ook gewoon zelf. Op basis van yoghurt en verse knoflook. Al met al een veel lekkerdere én gezondere variant. Deze kun je met een gerust hart eten! Laat je het me ook weten als je deze kapsalon hebt gemaakt :-)?

Ps. Nog meer junkfood in een gezond jasje? Probeer onze zelfgemaakte oven nuggets eens!

Gezonde kapsalon

Gezonde kapsalon

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 tl shoarmakruiden
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1/2 tl dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 druppels tabasco (optioneel)
  • snuf zout
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne 'frietjes'. Leg de frietjes in de ovenschaal en besprenkel met olie en zout.
  3. Bak de aardappelfrites in circa 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Maak de knoflooksaus door de yoghurt de mengen met het geperste knoflook teentje, dille, zout en 3 druppels tabasco.
  5. Haal de ovenschaal ut de oven en verwarm de oven voor op 220 C.
  6. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet wat olie in de pan.
  7. Bak het gehakt rul en breng eventueel op smaak met shoarmakruiden.
  8. Verdeel over de zoete aardappel frites het gekruide gehakt gevolgd door een goede portie kaas.
  9. Verwarm het geheel circa 2 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Haal het uit de oven en leg er ijsbergsla op. Maak af met de verse knoflooksaus.

34 reacties op “Gezonde kapsalon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *