Vegan gevulde puntpaprika’s

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijker dan gedacht, want met een paar ingrediënten kon ik het toch lekker veel smaak geven. Fijn is dat het niet alleen vegetarisch en veganistisch is, het is ook nog eens een keer lactosevrij (logisch, want vegan) en glutenvrij! Krijg je dus eters met allerlei verschillende allergieën en dieetwensen? Dan zou dit weleens je redder in nood kunnen zijn :-).

Vegan gevulde puntpaprika’s

Vegan gevulde puntpaprika’s

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 puntpaprika's
  • 300 gram vegetarisch 'gehakt'
  • 2 trostomaten (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 el sojasaus of tamari*
  • 1 tl sesamolie
  • sap van 1/2 limoen
  • *tamari is glutenvrije sojasaus. Heb je een glutenallergie gebruik dan tamari in plaats van sojasaus

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Was de paprika's en leg ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Giet intussen olie in de pan en bak het sjaolotje en de knoflook glazig.
  4. Voeg het 'gehakt' toe aam de koekenpan. Bak dit gehakt rul. Voeg de sojasaus, sesamolie, limoen en tomaten toe en laat het geheel nog circa 10 minuten op laag vuur inkoken.
  5. Haal intussen de paprika's uit de oven en houd ze onder koud water. Halveer ze en snijd de zaadlijsten eruit.
  6. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *