Stamppot snijbonen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Stamppot snijbonen

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wat anders dan anders!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kruimige aardappels
  • 400 gram
  • snijbonen
  • (schoongemaakt en gesneden)
  • 25 gram
  • roomboter
  • 75 ml
  • melk
  • 1/4 tl
  • nootmuskaat
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • 1 el
  • ketjap
  • 200 gram
  • gerookte kipfiletreepjes

Benodigdheden

  • kookpan
  • steelpan
  • stamper

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.
  2. Kook de aardappels in circa 25 minuten gaar.
  3. Intussen breng je in de steelpan water aan de kook en blancheer je de snijbonen in 3 minuten. Spoel ze af met koud water.
  4. Giet de aardappels af en voeg boter, melk, ketjap en peper toe. Met een stamper pureer je het geheel.
  5. Meng de snijbonen en de kip door de stamppot heen.
7 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *