Stamppot snijbonen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wat anders dan anders!

Stamppot snijbonen

Stamppot snijbonen

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kruimige aardappels
  • 400 gram snijbonen (schoongemaakt en gesneden)
  • 25 gram roomboter
  • 75 ml melk
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 el ketjap
  • 200 gram gerookte kipfiletreepjes

Benodigdheden

  • kookpan
  • steelpan
  • stamper

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.
  2. Kook de aardappels in circa 25 minuten gaar.
  3. Intussen breng je in de steelpan water aan de kook en blancheer je de snijbonen in 3 minuten. Spoel ze af met koud water.
  4. Giet de aardappels af en voeg boter, melk, ketjap en peper toe. Met een stamper pureer je het geheel.
  5. Meng de snijbonen en de kip door de stamppot heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *