recept

Romige zalm pasta met zongedroogde tomaten: dat klinkt toch als muziek in de oren? Deze voedzame zalmpasta is klaar in minder dan 20 minuten en perfect voor drukke avonden. De zalm is heerlijk zacht en gedrenkt in een romige zongedroogde tomatensaus met spinazie. Ik vind het heerlijk om met zalm ...

recept

Gyoza zijn heerlijke Japanse pasteitjes die je kort bakt en daarna stoomt. Je kunt ze vullen met van alles. Denk aan vlees, garnalen of tofu. Dit keer ga ik voor een wel heel lekkere en bijzondere vulling. Een combinatie van wilde zalm, tofu en kruiden en specerijen. De wilde zalm die ik voor dit re...

recept

Zalm en aardappels samen zijn altijd fijn, toch? Vooral als het om wilde zalm gaat, ben ik er bij! Tijdens je zwangerschap zijn er de nodige eetrestricties en kun je beter geen gerookte zalm eten, tenzij goed verhit. Dit recept kun je dus ook prima eten als je zwanger bent! Deze aardappel-zalmpakket...

recept

Herinneren jullie je de tomaten tartaar nog? Bij ons was die vega variant op de klassieke steak tartaar vorig jaar een regelrechte hit. Regelmatig kwam 'ie op tafel, zelfs met kerst. Toen ik deze maand de Delicious doorbladerde, stuitte ik op een asperge tartaar. Gemaakt van rauwe witte asperges die...

recept

Toen ik opgroeide, was de broccoli zalm quiche een van mijn favoriete maaltijden. Als mijn moeder vroeg wat ik wilde eten, was het 9 van de 10 keer haar broccoli zalm quiche. Broccoli en zalm zijn natuurlijk een gouden combinatie. En ook in deze quiche blijkt dat maar weer. Klassieke broccoli zalm ...

recept

East meets west in deze fijne zalm taco's. Taco's en wraps ken je natuurlijk uit de Mexicaanse keuken, maar vandaag hebben ze wel een heel Aziatisch jasje gekregen. Door Jamie Oliver geïnspireerd maakte ik deze zalm met five spice poeder, een frisse salsa en een pindasaus. De five spice poeder word...

recept

De eerste keer dat ik dit recept uitprobeerde, was ik op slag verliefd. Zo ook iedereen voor wie ik het eens heb gemaakt. Hij is perfect als voor- of tussengerecht met de feestdagen omdat je hem vooraf in de koelkast kan laten marineren en hij daarna nog maar tien minuten de oven in hoeft en klaar i...

recept

Hoe vaak per week eet jij vis? En wat is dan je favoriete vis? Een van mijn favorieten is nog steeds de good old zalm! Zalm is zo lekker veelzijdig en goed te combineren. Dit keer ging ik voor een spicy vispakketje waarbij je de vis stoomt in de folie. Dit heeft een aantal voordelen: het is gezond, ...

recept

Gesponsord - Over minder dan 3 maanden is het zover.... the big 3-0, oftewel: ik word 30. Slik. Best even een momentje. De eerste grijze haren zijn al gesignaleerd, de rimpels gelukkig nog niet ;-). Hoe ik het precies ga vieren moet ik nog even bedenken. In eerste instantie dacht ik, "ik ga het gewo...

recept

Voor deze lekkere salade heb je slechts een paar ingrediënten nodig. De zwarte rijst ziet er niet alleen bijzonder uit, het is ook nog eens heel erg gezond én lekker! Zwarte rijst, of 'verboden rijst' is nog gezonder dan zilvervliesrijst met onder andere meer eiwit en veel meer antioxidanten. Daar...

recept

Ben jij meer van de groene asperges of de witte asperges? Grappig dat ze allebei zo anders zijn, vind je niet? De groene asperges zijn knapperig en nootachtig en de witte juist zacht en delicaat. Beide kan ik wel waarderen, maar omdat Jerôme echt niet van witte asperges houdt en ik dus voor hem spe...

recept

Flammkuchen is eigenlijk helemaal niet seizoensgebonden. In de winter eet je het wellicht weleens op wintersport, maar het is ook een heel licht en zomers gerecht. Deze flammkuchen met zalm bijvoorbeeld vind ik echt wel bij deze tijd van het jaar passen. Uiteraard kun je ze net beleggen hoe je zelf ...

recept

Ziet het er niet enig uit? Vrolijk roze zalm met van die schattige kleine kwarteleitjes. Zalm gemarineerd in biet is iets wat ik de laatste tijd wel vaker zie. Het ziet er én leuk uit én het smaakt ook nog eens heel erg lekker. Het maakt je zalm net even wat zoeter! Het beste kun je de zalm al de ...

recept

Kip spiesjes maak ik wel vaker, maar waarom eigenlijk nooit zalmspiesjes? Deze zalmspiesjes zijn voorzien van een lekkere Aziatische marinade. Omdat deze al zo vol van smaak is, heb je verder weinig nodig. Een simpel noodle bijgerecht wat geïnspireerd is op chow mein, wat komkommer en klaar ben je!...

recept

Tja, je kunt er dit jaar echt niet meer omheen. Om de boon. De boon is hot. Hoewel het woord superfood al in 2013 werd verbannen uit eenieders vocabulair geloof ik, is de boon toch eigenlijk echt een superfood. Er zijn veel verschillende soorten bonen, maar bonen zijn bijvoorbeeld een grote bron van...

recept

Een tijdje terug aten Jerôme en ik bij Badhu, een Midden-Oosters restaurant in Utrecht waar je heel lekker 'mezze' kunt eten. Oftewel Midden-Oosterse 'tapas'. Een van de gerechten was een gemarineerde zalm met taboule. Aangezien we hier beiden zo van hebben gesmuld, moest ik die wel thuis namaken! ...

recept

Dit lekkere pastagerecht uit de oven is ontzettend makkelijk te maken, lekker en.... ook nog eens gezond. Ik gebruikte volkoren pasta voor langzame koolhydraten, daarnaast zit er boerenkool in wat bekend staat als een 'superfood', prei, cottage cheese (Hüttekäse) wat een laag vet en hoog eiwitgeha...

recept

Aangezien ik een foodblog heb, kook ik heel vaak iets nieuws. Sterker nog, we eten zelden iets vaker dan 1 keer. Dit recept is daar een uitzondering op. Teriyaki zalm is echt mijn 'go to' recept. Als ik geen inspiratie heb en ik wil toch iets lekkers en gezonds, dan komt deze teriyaki zalm al snel i...

recept

Als je eenmaal zelf je pizza's maakt (en dan bedoel ik inclusief de bodem), wil je niet anders meer. Voor deze pizza met zalm gebruikten we dan ook het pizzadeeg wat we zelf maakten volgens dit recept. Geloof ons, het is het echt waard om eens te proberen! Heb je weinig tijd, dan kun je uiteraard oo...

recept

Toen ik zag wat er allemaal in wraps uit de winkels zit, was ik vastberaden om eens zelf wraps te maken. Ik wilde wel iets bijzonders, dus werden het groene wraps met spinazie en koriander. Ik vulde ze met wilde zalm, roomkaas, spinazie en waterkers en de volgende dag op werk met pastrami, mosterd e...

recept

Vorige week kreeg ik een box thuisgestuurd van het Duitse foodboxconcept Marley Spoon. Het idee is dat je alles krijgt wat je nodig hebt om een gerecht voor 2 personen te maken. Voor 2 personen was dit echt te veel, ik had leftovers die ik de volgende dag lekker op werk kon eten. Per week kun je uit...

recept

Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is vaak zo simpel, net weer wat anders en licht verteerbaar. Ik vind h...

recept

Sinds de introductie van bimi in de AH, eten we regelmatig bimi. Qua smaak is het vergelijkbaar met broccoli, maar het is net wat handzamer. En waar ik de stronkjes van de broccoli niet zo lekker vind, vind ik dat bij de bimi wel. Het leent zich prima voor wokgerechten! De warmgerookte zalm is een l...

recept

Een van mijn favoriete food inspirators is toch wel Donna Hay. De eenvoud en pure smaken, geen poespas, what's not to like? Ook deze salade met soba noodles, rauwe zalm, komkommer en een heerlijke dressing is geïnspireerd op één van haar recepten. Deze salade is vol van smaak, doet een beetje den...

recept

Heb je een diner met vrienden en geen inspiratie? Deze zalm en croute (zalm in bladerdeeg) van Jamie Oliver ziet er leuk uit, is een crowdpleaser en.... is hartstikke makkelijk te maken. Je hebt 10 minuten voorbereidingstijd nodig, de rest van de tijd staat de zalm in de oven en heb jij tijd voor je...

recept

We hadden dus die grote warmgerookte zalm waarvan ik porties in de vriezer had gedaan. De zalm kwam gelukkig nog steeds hartstikke lekker uit de vriezer. Op de site van BBC Good Food kwam ik dit recept tegen. Ik paste het iets aan en zo hadden we een lekkere groene salade die lonkt naar de lente. He...