Zalm, bimi en soba noodles op Aziatische wijze
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten

Sinds de introductie van bimi in de AH, eten we regelmatig bimi. Qua smaak is het vergelijkbaar met broccoli, maar het is net wat handzamer. En waar ik de stronkjes van de broccoli niet zo lekker vind, vind ik dat bij de bimi wel. Het leent zich prima voor wokgerechten! De warmgerookte zalm is een lekker alternatief voor gewone, rauwe zalm. Weer eens een keertje wat anders :-).

Zalm, bimi en soba noodles op Aziatische wijze
- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram warmgerookte zalm
- 200 gram bimi
- 1 bosui (in dunne ringen)
- 150 gram soba noodles
- 1 takje verse munt
- 2 el sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 1 el sesamzaad
- 1 limoen
- scheutje arachideolie
Benodigdheden
- pasta pan
- wok
Instructies
- Kook de soba noodles volgens de instructies op de verpakking
- Giet in een wok een scheutje olie. Pers de knoflook uit boven de wok en voeg de bimi toe, samen met de sesamzaadjes. Voeg na enkele minuten de noodles toe.
- Pers de limoen uit boven de noodles en voeg de verse munt toe, samen met de bosui en de zalm.
- Kook 1 minuut mee en serveer dan direct.
Ga het proberen, heb alleen onverwachts meer eters dan verwacht (gelukkig, lenteuitjes, noodles en zalm genoeg!) en geen supermarkt in de buurt voor extra bimi, dus ga de bimi noodgedwongen combineren met broccoli. Jammer komt de bimi wellicht niet tot zijn recht. Maar goed dan proberen we het een andere keer alleen met bimi.
Ben benieuwd. Ik had een soortgelijk recept, maar daar moest gember in en daar is niemand hier thuis een fan van.
Ben benieuwd! In ieder geval goed opgelost door het te combineren met broccoli. Eet smakelijk alvast en ik hoor wel wat je ervan vond :).