Zalm, bimi en soba noodles op Aziatische wijze

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Sinds de introductie van bimi in de AH, eten we regelmatig bimi. Qua smaak is het vergelijkbaar met broccoli, maar het is net wat handzamer. En waar ik de stronkjes van de broccoli niet zo lekker vind, vind ik dat bij de bimi wel. Het leent zich prima voor wokgerechten! De warmgerookte zalm is een lekker alternatief voor gewone, rauwe zalm. Weer eens een keertje wat anders :-).

Zalm, bimi en soba noodles op Aziatische wijze

Zalm, bimi en soba noodles op Aziatische wijze

  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram warmgerookte zalm
  • 200 gram bimi
  • 1 bosui (in dunne ringen)
  • 150 gram soba noodles
  • 1 takje verse munt
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sesamzaad
  • 1 limoen
  • scheutje arachideolie

Benodigdheden

  1. pasta pan
  2. wok

Instructies

  1. Kook de soba noodles volgens de instructies op de verpakking
  2. Giet in een wok een scheutje olie. Pers de knoflook uit boven de wok en voeg de bimi toe, samen met de sesamzaadjes. Voeg na enkele minuten de noodles toe.
  3. Pers de limoen uit boven de noodles en voeg de verse munt toe, samen met de bosui en de zalm.
  4. Kook 1 minuut mee en serveer dan direct.

2 reacties op “Zalm, bimi en soba noodles op Aziatische wijze

  • Martine

    Ga het proberen, heb alleen onverwachts meer eters dan verwacht (gelukkig, lenteuitjes, noodles en zalm genoeg!) en geen supermarkt in de buurt voor extra bimi, dus ga de bimi noodgedwongen combineren met broccoli. Jammer komt de bimi wellicht niet tot zijn recht. Maar goed dan proberen we het een andere keer alleen met bimi.

    Ben benieuwd. Ik had een soortgelijk recept, maar daar moest gember in en daar is niemand hier thuis een fan van.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *