Herfstsalade met druiven en oude kaas

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als foodie vind ik het altijd onwijs leuk om met mensen te praten die gepassioneerd zijn over eten. Zo waren we laatst bij de Makro en daar hebben we uiteindelijk denk ik een uur vertoefd op de kaasafdeling, omdat de meneer van de kaasafdeling ons van alles vertelde over kaas. Van 'wine & cheese paring' tot aan het leren eten van kaas en mensen die niet van kaas houden kaas laten eten. Dat laatste was vooral interessant, omdat Jerome niet van kaas houdt! Ik kan je verklappen dat hij na die avond een stukje kaas, zo los uit het vuistje heeft geprobeerd! Zoals je kan raden gingen we met wat kazen naar huis. Een fijne buffelmozzarella en een heerlijke gerijpte Utrechtse kaas. Extra leuk natuurlijk dat de kaas uit Utrecht komt, lekker lokaal. De kaas is om te smullen en hebben we voor een borrelplankje gebruikt, maar omdat we daarna nog over hadden, gebruikte ik hem ook in een salade. Met blauwe druiven, een klassieke combi!

Herfstsalade met druiven en oude kaas

Herfstsalade met druiven en oude kaas

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 75 gram rucola
  • 25 druiven
  • 12 walnoten
  • 12 cherrytomaten
  • oude kaas naar smaak
  • zoete balsamicoazijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de tomaten doormidden en meng met de tomaten, de rucola en de druiven.
  2. Met een groot scherp mes snijd je een plak van de kaas. Vervolgens kun je ze in bijvoorbeeld kleinere driehoekjes snijden.
  3. Breek de walnoten met je handen en leg ze samen met de kaas op de salade.
  4. Maak af met een scheutje balsamicoazijn van goede kwaliteit. Het lekkerste hierbij is een stroperige, zoete balsamico.

2 reacties op “Herfstsalade met druiven en oude kaas

  • Desiree - Sweet Happinez

    Klinkt goed, al eet ik nooit fruit in een salade. Het ziet er altijd wel erg lekker uit, dus misschien toch een keer gaan proberen!

    Beantwoorden
  • Desiré

    Lekker! Zo eten wij onze salade heel vaak. De noten vergeet ik dan vaak, maar zijn inderdaad een goede toevoeging!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *