Franse courgettesoep

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Franse courgettesoep

Het is je vast al eens opgevallen: ik ben fan van soep. En, what's not to like? Makkelijk, snel, gezond, lijkt mij niet verkeerd, toch? Deze courgettesoep met tomaat en olijven is geïnspireerd op een recept van eens van onze favo adresjes in Utrecht, Des Arts. Laatste keer dat we daar waren had Jerome deze soep als voorgerecht en dat moesten we natuurlijk thuis ook eens proberen!

Ingrediënten

  • 2
  • courgettes
  • 6
  • cherrytomaatjes
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 12 ontpitte
  • groene olijven
  • 1 tl. dille
  • 125 gram
  • crème fraîche
  • 1 liter
  • water
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Hak de courgette en de knoflook in grove stukken.
  2. Zet een pan op middelhoog vuur en giet er wat olie in. Fruit kort de knoflook en voeg dan de tomaat en courgette toe.
  3. Laat het water koken en voeg dit samen met de dille en olijven toe.
  4. Kook gedurende 10 a 15 minuten en pureer met een staafmixer of blender.
  5. Roer als laatste de crème fraîche er doorheen.
503 mensen willen het maken
14 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Franse courgettesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *