Restaurant Des Arts

  • Bistronome Des Arts
  • Lijnmarkt 48
  • Utrecht
Restaurant Des Arts

Soms vind je ineens een echte ‘hidden gem’ en dat bleek restaurant des Arts te zijn!
Vriendlief en ik wilden vrijdagavond lekker uit eten. Nu heb ik na 6 jaar in Utrecht al behoorlijk wat restaurants gehad, dus we wilden eens iets echt anders. Anders was het zeker, en dat in de meest positieve zin van het woord! Restaurant Des Arts doet aan als een huiskamer met grote open keuken waar de kok als een ware Bourgondiër staat te koken terwijl hij wijn drinkt.

Oude Franse vriend

Het is eigenlijk alsof je bij een oude Franse vriend op bezoek bent, maar dan wel één die heel goed kan koken. Des Arts is een aanrader als authentieke Franse gerechten (denk aan eend met sinaasappel, foie gras, lam op verschillende manieren en escargots) wil eten, zonder teveel opsmuk, in een gemoedelijke Provençaals aandoende ambiance.
Als voorgerecht had ik scampi in venkelsaus, daarna lam in sinaasappelsaus met ratatouille en heerlijk aromatische aardappels uit de oven. Als dessert een volle en rijke chocolademousse met rode vruchten. Voor herhaling vatbaar!

dessert bij Des Arts

Afbeeldingen ter illustratie via Pexels

Pluspunten

Authentiek Franse eten Sfeervol, intiem Mooie presentatie Kundige bediening

Minpunten

Minder geschikt voor groepen groter dan vier door de setting Geen hele ongewone of spannende (smaak)combinaties
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Restaurant Des Arts

  • oscin

    Wie zoekt zal lekker eten vinden. Restaurant des Arts in Utrecht is niet zo makkelijk te vinden. Als dat je lukt is het genieten geblazen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *