Ratatouille met kapucijners en ei

  • voor 2-3 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Misschien wisten jullie het al, maar bonen zijn hip. Steeds meer mensen ontdekken bonen als bron van eiwitten en andere belangrijke bouwstoffen. Dat betekent ook dat er steeds meer merken met bonen op de markt lijken te komen. Vorige week werd bij mij een pakketje thuis gebracht met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een ratatouille met ei en kapucijners. Boon Food Concepts is een nieuw 'merk' bonen van Hollandse grond. Hun bonen zijn al voorgekookt en daarmee klaar om meteen te gebruiken. In mijn pakket zaten kapucijners en alle overige ingrediënten voor een ratatouille met een twist. Ratatouille is Frans gerecht met lekker veel groenten. Ook in deze ratatouille tref je veel groenten aan waarbij je uiteraard gewoon kunt variëren.

Ratatouille met kapucijners en ei

Ratatouille met kapucijners en ei


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2-3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 aubergine (fijngesneden)
  • 1 courgette (fijngesneden)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 rode paprika (fijngesneden)
  • 1 gele paprika (fijngesneden)
  • 10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 250 gram voorgekookte kapucijners (of andere bonen uit blik bijvoorbeeld)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 tl tijm
  • 3 eieren
  • zout naar smaak
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. (koeken)pan met desksel

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in.
  2. Bak de aubergine zo'n 5 minuten, totdat hij bruin begint te worden. Blijf ondertussen goed omscheppen.
  3. Voeg de tijm, ui, knoflook, tomaatjes, courgette en paprika toe en bak nog zo'n 10 minuten.
  4. Vervolgens doe je de kapucijners erbij en laat je het nog 5 minuten stoven op laag vuur.
  5. Maak drie kuiltjes in de ratatouille en breek hier de eieren in kapot.
  6. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in zo'n 5 minuten garen. Als ze nog te wiebelig zijn, laat je ze nog enkele minuten extra garen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *