Pittige kabeljauw taco’s
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten

Houden jullie ook zo van simpele, lichte, gezonde gerechtjes? Deze taco's met kabeljauw en avocadosalsa zullen bij jong en oud in de smaak vallen en zijn binnen een kwartiertje te bereiden. Wat ik fijn vind aan taco's, is dat ze worden gemaakt van enkel maismeel, water en een snufje zout. Dit betekent dat er (in ieder geval bij de merken die ik altijd koop) geen rommel aan is toegevoegd. Fijn toch :-)? Door de vis even door de bloem te halen wordt de structuur net even wat fijner en krijgt 'ie een lekker laagje. Wil je het glutenvrij houden? Dan kun je die stap gewoon overslaan.

Pittige kabeljauw taco’s
- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 el tarwebloem
- 1 rode peper
- 3 takjes verse koriander
- 2 takjes munt
- 1 bosui
- 1 rode ui
- 1 avocado
- sap van 1 limoen
- snuf zout
- 6 taco schelpen
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Hak de avocado fijn, evenals de rode ui. Meng en zet dit apart.
- Bak eventueel de taco's af.
- Haal de kabeljauw aan beide kanten door de bloem heen. Giet olie in de koekenpan en bak aan beide kanten gaar en goudbruin.
- Snijd intussen de rode peper en bosui fijn en meng deze met de limoensap en zout in een kommetje. Hak de koriander en de munt grof en voeg deze ook toe aan het mengsel.
- Als de vis gaar is, haal je deze uit de pan en meng je deze door het koriander-munt-peper mengsel. Breek daarbij de vis in grove stukken zodat je het zo meteen goed over de taco's kunt verdelen.
- Vul nu de taco's met eerst het avocado mengsel en vervolgens het vis mengsel.
Dit lijkt me heel lekker! Voor hoeveel personen is deze hoeveelheid bestemd?
Hi Nathalie, dit recept is voor 2 personen! Groetjes, Judith