Pitabroodjes met kip en tzatziki

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb al weleens eerder verteld dat ik houd van uitdagingen en weddenschappen. Zo vind ik het ook een enorme uitdaging om iets met de restjes in onze koelkast te maken. Dat werd al eerder beloond toen ik meedeed met de 'No waste Challenge' afgelopen maand en met mijn bijdrage een Food Saver won :). Dit maal had ik nog een restje komkommer, Griekse yoghurt, pita broodjes en ijsbergsla. Komijnzaad, olijfolie en knoflook heb ik standaard in de voorraadkast. Met slechts een paar extra ingrediënten hadden we dus een lekkere maaltijd die me een beetje deed denken aan de vleesversie van een broodje falafel. Kipgehakt kun je overigens kant-en-klaar kopen bij de meeste supermarkten of je kunt zelf kipfilets pureren in een hakmolen of keukenmachine.

Pitabroodjes met kip en tzatziki

Pitabroodjes met kip en tzatziki

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl fijngehakte munt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • scheutje olijfolie
  • Voor de tzatziki:
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 3 takjes munt (fijngesneden)
  • 1/3 komkommer (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • snufje zout
  • Verder nodig:
  • 4 pitabroodjes
  • 100 gram ijsbergsla

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Bak indien nodig de pita broodjes af.
  2. Meng de kip met knoflook, rode peper, komijnzaad en munt. Naar smaak kun je zout toevoegen.
  3. Vorm kleine balletjes van het mengsel, ter grootte van een knikker.
  4. Giet olie in de koekenpan en bak de balletjes goudbruin en gaar.
  5. Intussen meng je voor de tzatziki de komkommer, yoghurt, munt, knoflook en een beetje zout.
  6. Snijd de broodjes open en vul ze met ijsbergsla, tzatziki en kipballetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *