Truffelpepernoten

  • voor 60 stuks personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Truffelpepernoten

Wat een heerlijke tijd is dit. Letterlijk. Want zodra het weer iets kouder wordt, betekent dat dat Sinterklaas bijna weer in het land is. En dat er pepernoten en speculaas zijn. Nu gebruik ik het hele jaar door speculaaskruiden, dus je kunt wel stellen dat ik een fan ben. Wat mijn favoriete Sinterklaas specialiteiten zijn? Gevulde speculaas en truffelpepernoten (en ja, ik word nu vast op mijn vingers getikt door dezen of genen dat ze eigenlijk kruidnoten heten, maar soit ;-)). Truffelpepernoten vind ik zelf nóg lekkerder dan choco pepernoten en het leuke is dat je ze ook zelf gewoon kunt maken. Je bakt pepernoten, laat ze afkoelen, dompelt ze in witte chocolade en bestuift ze vervolgens met cacao. En... ze smaakten echt als 'the real deal'. Geslaagd dus :-)! Probeer je ze ook? Ik ben benieuwd hoe je ze vindt!

Ingrediënten

  • 275 gram
  • witte tarwebloem
  • 10 gram
  • bakpoeder
  • 115 gram
  • donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram
  • koude roomboter
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 el
  • halfvolle melk
  • 2 el
  • speculaaskruiden
  • snuf
  • zout
  • 200 gram
  • witte chocolade
  • 100 gram
  • cacao

Benodigdheden

  1. grote mengkom
  2. bakplaat bekleed met bakpapier
  3. klein magnetronvast kommetje

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kruiden en zout in een kom. Voeg de boter en de melk toe en kneed met je vingertoppen tot een deeg.
  3. Rol er zo'n 60 kleine 'knikkers' van en leg ze op de bakplaat. Zorg er daarbij voor dat je tussen elke pepernoot zo'n 2 cm ruimte hebt.
  4. Bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten gaar. Als je oven niet groot genoeg is (wat bij mij het geval is), bak je ze in 2 etappes.
  5. Laat de pepernoten op een draadrek goed afkoelen.
  6. Breek de chocolade in kleine stukjes en leg ze in een magnetron bestendige kom. Zet het kommetje 1 minuut in de magnetron en roer door met een metalen lepel. Herhaal dit een keer en haal de kom uit de magnetron. Als het goed is, is de chocolade nu helemaal vloeibaar.
  7. Haal de pepernoten door de witte chocolade en leg de met chocolade bedekte pepernoten op een bord. Schud hier cacao overheen.
  8. Laat de truffelpepernoten hard worden in de koelkast.
  9. Eet ze op, deel uit, of bewaar tot 3 dagen in een afgesloten bakje.
6 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Truffelpepernoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *