Pasta pizzaiola

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vaak wordt me gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal. Overal vandaan, bijvoorbeeld ook van jullie! Een tijdje geleden vroeg ik jullie wat je favo pasta was en daar kwamen me toch heerlijke gerechten voorbij. Zo vertelde Lut over de pasta pizzaiola. Zelf had ik het nog nooit gegeten, maar werd ik wel dusdanig geïntrigeerd dat ik het ook probeerde. Ik kan je vertellen dat het de eerste, maar zeker niet de laatste keer is dat ik de pizzaiola maakte! Heb je ook nog een pasta recept wat ik echt eens moet proberen? Laat het me vooral even weten :-)!

Pasta pizzaiola

Pasta pizzaiola

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram penne pasta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 ansjovisfilets (fijngesneden)
  • 100 gram olijven fijngesneden
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

  1. medium ovenschaal (ca. 15 x 15)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking 'al dente'.
  3. Intussen maak je de saus door de tomaten, knoflook, olijven, kappertjes, ansjovis, peper en oregano te mengen.
  4. Als de penne gaar is verdeel je deze over de ovenschaal en breek je de mozzarella in kleine stukjes. Meng de mozzarella met de pasta in de ovenschaal.
  5. Verdeel de saus over de pasta en maak af met de Parmezaanse kaas.
  6. Bak gedurende 10-15 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten en het gerecht volledig verwarmd is.

4 reacties op “Pasta pizzaiola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *