recept

"Ik dacht de afgelopen 30 jaar dat ik geen rabarber lustte", riep mijn moeder toen ze deze taart proefde. Daarmee is deze taart meer dan goedgekeurd. De licht zure smaak van de rabarber, de zoete amandelvulling en de romige, knapperige bodem maken het tot een fantastisch geheel. Voor de bodem heb...

recept

Afgelopen donderdag stelde ik op Instagram de vraag: willen jullie een zoet recept of een salade recept? Het antwoord, hoewel nipt, was ZOET! En dus trok ik mijn vrije vrijdag niet uit voor, maar zelfs 2 zoete recepten. Woehoe! Om te beginnen met het limoentaartje uit het boek Kleine Taartjes. Haar...

recept

Ik kocht onlangs een hele grote pot matcha poeder. Matcha is een beetje 'hate it or love it', maar ik ben zelf overduidelijk team #loveit. Matcha lattes vind ik heerlijk en ik experimenteer ook graag met andere manieren om matcha te gebruiken. Zo kon je onlangs al genieten van mijn matcha bananenbro...

recept

Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood. Grassig Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. H...

recept

Gezonde, voedzame ingrediënten. Een perfect recept voor de start van het jaar. Hoeveel mensen zijn er die gezonder willen eten dit jaar? Ik denk dat het voor vel mensen één van hun goede voornemens zal zijn. Beter eten, minder uit pakjes en zakjes, afvallen of minder suiker eten. Afvallen hoef i...

recept

Misschien wel de meest bekende koekjes uit de Joodse keuken: rugelach. Deze koekjes kunnen met van alles gevuld zijn van chocolade en noten tot aan marsepein. Vaak worden ze gevuld met noten en gezeefde abrikozenjam, maar er zijn dus tal van variaties mogelijk. De gouden vulling voor rugelach Ik g...

recept

Ik wilde een lekkere taart maken om met jullie te delen in de Sinterklaas periode. Er staat inmiddels al zo veel op het blog, dat het soms lastig is, dan nog iets heel nieuws te bedenken. Deze 13 Sinterklaas recepten bijvoorbeeld. Iets heel nieuws dus. Opeens had ik het: een decadente Sinterklaastaa...

recept

Is het al bijna Sinterklaas? Met de geur van verse, warme kruidnoten is het in ieder geval een stap dichterbij ;-). Kruidnoten zijn natuurlijk lekker, maar uiteraard zijn ze het allerlekkerste als je ze zelf maakt. Voor als je je afvraagt wat ook alweer het verschil is tussen kruidnoten en pepernote...

recept

Ik gebruikte recepten van Smitten Kitchen en David Leibovitz (die beiden hun recept baseerden op een uit 'Jerusalem' door Sami Tamimi en Yotam Ottolenghi) en maakte daar mijn eigen versie van. Beiden versies hadden in de vulling erg veel suiker. In plaats daarvan gebruikte ik een eetlepel honing. Da...

recept

Wow, had je gedacht dat het zelf zo makkelijk zou zijn om bounty's te maken? Een heerlijke smeuïge kokosvulling, omhuld door knapperige chocolade. Ja, dat kun jij ook maken! Ik ging aan het experimenteren en waar het de eerste keer compleet mislukte, omdat de kokosballetjes niet stevig genoeg waren...

recept

Gesponsord – Fluweelzachte gebakken, échte cheesecake neemt me terug naar de zomers die ik als kind in Amerika doorbracht. Nog altijd denk ik met een gevoel van weemoed terug hieraan als ik die perfecte cheesecake eet. En zo’n klassieke cheesecake, die romig en toch fris van smaak is, leek me p...

recept

Ik vind het zo grappig dat hier op de site de extremen altijd het beste lijken te scoren: de hele gezonde gerechten en juist de guilty pleasures. Heb ik even goed nieuws voor je, vandaag deel ik een hele fijne guilty pleasure met je: een pindakaas chocoladetaart met een bodem van Bastognekoeken. Ext...

recept

Wat doe je als je een flinke lading appels hebt die NU op moeten? Ik maakte er o.a. appelmoes van, maar ook deze lekkere appelcake. Appelcake is altijd een succes. Ken je iemand die niet van appelcake houdt, nee toch? Met dit recept maak je zelf een heerlijke appelcake, niet té zoet, maar wel lekke...

recept

De allerlekkerste carrot cake ooit zal ik niet vergeten. Die at ik namelijk in Australië, in een schattig klein tentje in Queensland. Het leek me leuk om zelf eens aan de slag te gaan met een carrot cake en dus maakte ik deze gezondere variant. Uiteraard blijft het een traktatie, maar deze is door ...

recept

Laatst vroeg iemand me of ik een zoetekauw ben of meer van hartig houd (hoe noem je eigenlijk iemand die van hartig houdt?!). Die van binnen ben ik een zoetekauw, maar ik vond het tegelijk belangrijk om gezond te leven en fit te blijven. Zoals je misschien hebt gezien, bak ik daarom ook niet zo vaak...

recept

Op een event kwam ik laatst de gezellige en vrolijke Marike van Oh My Pie tegen. Leuk, want ik volgde haar al op Instagram, dus altijd tof om degene achter de mooie foto's eens te ontmoeten. In het dagelijks leven werkt Marike in het onderwijs, maar daarnaast heeft ze een blog gericht op heerlijke g...

recept

Verlekkerd zat ik laatst bij Bagels & Beans naar hun dadeltaart met kokos en noten te kijken. Die zag er zo goed uit! Ik heb hem niet genomen, maar hij bleef wel in mijn hoofd zitten en toevallig had ik nog een hele voorraad dadels liggen. Komt dat even mooi uit! Het recept voor hun dadeltaart v...

recept

Ik denk dat ik 2 jaar geleden voor het eerst rabarber at. Ik hoor veel mensen die er van houden, maar ook minstens zo veel mensen die rabarber haten. Wat vind jij van rabarber? Als je niet van rabarber houdt, ben je sowieso om als je deze rabarber aardbei taart hebt geproefd! Aardbei en rabarber gaa...

recept

Deze koeken zijn harstikke lekker, want zeg nou zelf: kun jij de combi pindakaas en chocolade weerstaan? Handen omhoog als je ook weleens hagelslag op je pindakaas strooit! Deze koeken hoe je niet te bakken, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Ze zitten boordevol eiwitten én geven je een ...

recept

Wat is de ultieme Koningsdag traktatie? Een oranje tompouce? Of wat dacht je van een oranjekoek? De oranjekoek is niet overal even bekend, maar met zijn mooie oranje kleur én de sinaasappelsmaak waar de oranjekoek zijn naam aan dankt is het zeker een leuke traktatie voor de oranje gekleurde dagen. ...

recept

Als je van rabarber houdt, moet je er altijd snel bij zijn. Het rabarber seizoen is namelijk kort. Toen ik rabarber zag liggen, nam ik het dan ook meteen mee. En al snel bedacht ik me dat het lekker zou zijn om er een kwarktaart van te maken. Leuk is dat je de rabarber in de gehele taart gebruikt. O...

recept

Chocolade, dadels en walnoten zijn toch wel echt een klassieke combinatie. Ik wilde dan ook graag chocolade-dadel-walnoten taartjes maken, maar dan het liefste wel iets verantwoorde taartjes, dus zonder bijvoorbeeld golden syrup door de vulling. Het werden uiteindelijk heerlijke taartjes met een wal...

recept

Vorig jaar met Valentijnsdag maakten we zelf bonbons. Heel erg leuk om te doen, en als je de instructies volgt krijg je lekkere bonbons met een knapperige, glanzende chocolade buitenkant en een zachte witte chocolade vulling met aardbei. Wat belangrijk is bij het maken van bonbons is het tempereren ...

recept

"Life is short, eat dessert first." Voor de gelegenheid een erg passende quote. Soms bereiken je van die berichten die je even wakker schudden. Ursula was de blogster achter Miss Fromage en is afgelopen maand plotseling overleden. Ik kende haar niet in real life, maar wel digitaal. Ursula was ook...

recept

Waarom niet eens hartige muffins maken? Het idee kreeg ik door dit recept op BBC Good Food. Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak. Deze muffins zijn super luchtig en zijn een lekker tuss...

recept

Alles smaakt beter met chocolade toch? Ik had mijn collega's beloofd om iets voor ze te bakken, maar aangezien ik vrij veel collega's heb, moest het iets zijn wat ik in grote volumes kon maken en wat ook makkelijk was. Koekjes doen het altijd goed, dus kwam ik op het idee om chocolade cantuccini te ...

recept

Het recept wat jullie nog van me tegoed hadden voor het kerstmenu is natuurlijk het dessert. Oftewel de 'moeulleux'. Moeulleux zijn chocolate lave cakes, ook wel bekend als fondant. Je eet ze warm en de bedoeling is dat ze van buiten een cake structuur hebben en dat van binnen de nog vloeibare choco...

recept

Een paar weken geleden vroeg ik jullie op Facebook welk recept jullie het liefste wilde zien: Hollandse slagroomtruffels, kokosmakronen, marshmallows of pecan chocolade taartjes. Er werd massaal gereageerd en het was nog even spannend, maar toch kozen jullie de Hollandse slagroomtruffels. Dus ging i...

recept

Toen ik bij Appie taai taai zag liggen, twijfelde ik even. Zal ik wel, of zal ik niet? "Dat maak je toch gewoon zelf?", zei Jerôme? Het is een flink experiment geweest. Ik maakte uiteindelijk 3 batches waarbij ik telkens iets tweakte: de hoeveelheid anijs, de baktijd, de rusttijd en de temperatuur....

recept

Wat een heerlijke tijd is dit. Letterlijk. Want zodra het weer iets kouder wordt, betekent dat dat Sinterklaas bijna weer in het land is. En dat er pepernoten en speculaas zijn. Nu gebruik ik het hele jaar door speculaaskruiden, dus je kunt wel stellen dat ik een fan ben. Wat mijn favoriete Sinterkl...

recept

Soms heb ik zin om in het weekend iets lekkers te bakken. Zo ook afgelopen weekend. Omdat het koude weer eraan komt, wilde ik jullie graag inspireren met een recept van dit seizoen. Dit recept voor gevulde speculaas is vrijwel identiek aan die van Gaitri uit haar boek 'Warm Bread and Honey Cake'. De...

recept

Ik had al een paar pogingen gedaan om bananenbrood (of 'banana bread', zoals dat ook vaak wordt genoemd) te bakken. En echt mislukt waren ze niet, maar toch waren de recepten elke keer nét niet goed genoeg om te delen. Maar nu jongens, nu heb ik een overheerlijk, smeuïg bananenbrood wat fris en li...

recept

Op vakantie in Mallorca gingen we naar een bakker om wat broodjes voor de lunch te halen. In totaal hadden we 3 broodjes en een puntje cake om met z'n tweeen te delen. "Dat is dan € 24,-" Ehm, sorry, hoeveel? Het stuk cake wat we hadden was amandelcake met sinaasappel en omdat het gemaakt was met ...

recept

Al een tijdje was ik op zoek naar eetbare bloemen. Vaak kom ik namelijk in restaurants waar het eten mooi gegarneerd wordt met een bloemtje of 2. Dat wilde ik ook! Zo kwam ik op de site van Bloom Bites en kreeg ik een setje om te proberen. Nu leek het me heel leuk om de bloemen als versiering te geb...

recept

Ik vind het leuk om af en toe te experimenteren met 'gezonde' taarten. Deze taart kwam ik tegen op het blog Frankies Feast, een Amerikaans blog over glutenvrij en gezond eten. Als je deze chocoladetaart proeft zou je niet meteen denken "wow, die is gezond". De zoete bodem in combinatie met de frisse...