Paaseieren maken van cake

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb een superleuke paasactiviteit voor je! Deze paaseieren van cake maken! Ze zijn een beetje afgeleid van de nu zo populaire cakepops. Maar dan dus in de vorm van een paasei. De cake zelf is sueprmakkelijk te maken en glutenvrij en plantaardig. Vervolgens dopen we hem in chocolade en kun je hem gaan versieren. Heerlijk om op te eten en een leuke activiteit om met kinderen te ondernemen.

Paaseieren maken van cake

Paaseieren maken van cake

Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • cake:
  • 200 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram (glutenvrij) meel
  • 100 ml maple syrup 
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • sap van 1 citroen
  • 60 gram plantaardige boter (gesmolten)
  • snuf zout
  • topping:
  • pure chocolade (vegan) witte chocolade
  • matcha (of spirulina)
  • blauwe spirulina
  • pitayapoeder of bietenpoeder

Benodigdheden

  • bakblik circa 15 x 15 cm bekleed met bakpapier
  • beslagkom
  • garde
 

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Meng de plantaardige melk en citroensap en zet even apart.
  3. Meng de meelsoorten met het zout en bakpoeder.
  4. Giet het melkmengsel bij de bloem en giet ook de maple syrup, vanille en boter erbij.
  5. Klopt tot een egaal beslag.
  6. Giet het beslag in het bakblik en bak in circa 20 minuten gaar.
  7. Laat de cake goed afkoelen en breek vervolgens met je handen. Vorm er met je handen (eventueel vochtig maken) 16 paasei-vormige balletjes van. Leg op een bakplaat en vries ze minimaal een uur in.
  8. Smelt de chocolade in de magnetron in aparte kommetjes.
  9. Verdeel de witte chocolade in 3 kommetjes en meng met de poeders zodat je een blauwe chocolade, roze en groene chocolade hebt.
  10. Haal de cake eitjes uit de vriezer en wentel ze met een vork door de chocolade.
  11. Versier met behulp van een lepel en 1 of meerdere andere chocolade kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *