Glutenvrije poffertjes maken

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Poffertjes zijn superlekker en typisch Nederlands. Kleine, luchtige pannenkoekjes. Als kind heb je ze vast weleens gegeten. Het lekkerste met boter en poedersuiker en vaak kon je die dan op de kermis of bij zo'n gebakkraam kopen. Zelf poffertjes maken is ook hartstikke leuk! Misschien denk je dat het poffertjesseizoen voorbij is. Maar wat mij betreft niet hoor. Sterker nog, ik maakte een paasvariant van glutenvrije poffertjes.

Poffertjesplaat

Ga je ook aan de slag met poffertjes? Houd dan vooral mijn Instagram-kanaal in de gaten want vanaf 1 tot en met 5 april 2021 maak je kans op een elektrische poffertjesplaat en dat werkt echt mega goed voor het maken van poffertjes!

Glutenvrije poffertjes maken

Glutenvrije poffertjes maken

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 125 gram boekweitmeel
  • 150 ml lauwwarme (plantaardige) melk
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 zakje gist
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • (plantaardige) boter om de poffertjesplaat in te vetten
  • Toppings: volvette kokosmelk + lemon curd

Benodigdheden

  • poffertjesplaat (voor op het fornuis of een elektrische poffertjesplaat)
  • grote mengkom
  • garde
  • spuitflesje

Instructies

  1. Meng in een kleine kom of beker de gist met suiker en lauwwarme melk. Zet 10 minuten apart tot het begint te schuimen.
  2. Meng boekweitmeel en zout. Voeg het gistmengsel toe, gevolgd door de eieren en klop tot een egaal beslag.
  3. Laat het beslag afgedekt met een theedoek op een tochtvrije plek 45 minuten - 1 uur rijzen.
  4. Verhit de poffertjesplaat en smeer de kuiltjes in met boter. Doe het beslag in een spuitflesje.
  5. Vul elk van de rondjes en laat ze garen aan 1 kant (circa 1,5 minuut). Keer ze dan om met bijvoorbeeld een cocktailprikker (gebruik bij voorkeur hout om je plaat niet te beschadigen).
  6. Gaar ze ook aan de andere kant.
  7. Leg de poffertjes op een bord.
  8. Klop met een handmixer of staafmixer de kokosroom op en schep dit op de poffertjes, samen met de lemon curd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *