De lekkerste paasbrunch maken doe je zo!

My Food Blog
De lekkerste paasbrunch maken doe je zo!

Pasen komt er weer aan en dat betekent voor de meesten van ons een lekker lang weekend. Maandag is het tweede Paasdag en vrijdag is het Goede Vrijdag. Die laatste is geen verplichte vrije dag, maar als je bijvoorbeeld in de financiële sector werkt, is het wel een vrije dag. Zo was het toen ik nog in loondienst werkte, de afgelopen 4 jaar wel een vrije dag voor mij.
Dat lange weekend betekent tijd om leuke dingen te doen en één van de dingen die op de een of andere manier onlosmakelijk met Pasen is verbonden, is toch wel de paasbrunch.

Veel families en vriendengroepen hebben minimaal een van de twee paasdagen een Paasbrunch. Een lekker laat en uitgebreid ontbijt vol lekkere dingen! Vaak staat met een brunch de hele tafel vol met allerlei lekkers: koud, warm, zoet, hartig. Voor ieder wat wils.

Zo ook bij ons op eerste paasdag. Maar hoe ziet de perfecte paasbrunch er nou uit? Wat kun je voor een paasbrunch maken? En wat kun je kopen?
Ik deel vandaag mijn tips met de lekkerste paasbrunch recepten!
Wat staat er altijd op een paasbrunch tafel?

De basics zijn in ieder geval:

  • Verse sappen en smoothies
  • Koffie en thee
  • Croissantjes
  • Brood

Een ei hoort erbij

Als je Pasen zegt, dan zeg je ei en dus hier een lijstje van mijn favoriete recepten met ei voor op de Paastafel.

paasbrunch maken met eieren en zonder eieren

Zonder ei een paasbrunch maken

Misschien heb je het niet zo op eieren of eet je geen eieren, omdat je bijvoorbeeld een intolerantie hebt. Ook dan kun je van de paasbrunch. De basics zoals sap, smoothies, koffie, thee en brood bevatten geen eieren. Daarnaast kun je deze gerechten voor je paasbrunch maken:

Kopen versus zelf maken

Ik vind het leuk om een aantal dingen zelf te maken, maar het moet wel leuk blijven en dus koop ik het meeste beleg, brood en sappen gewoon in de winkel.  Dat geeft tijd om dingen zelf te maken zoals scones, muffins of wentelteefjes. Rondom de feestdagen is er in de supermarkt altijd veel keuze. Ik ga altijd voor zo naturel mogelijk. Dat betekent dat ik geen dingen zoals salades voor op brood koop, maar roomboter, gerookte zalm en kaas bijvoorbeeld. Ga je zelf aan de slag? Maak het je zelf niet te moeilijk en maak slechts één of twee dingen zelf. Of begin van tevoren en bewaar het in de vriezer totdat het tijd is voor de paasbrunch.

Paastafel

Als je basic wit servies gebruikt, kun je je tafel eenvoudig een paasuitstraling geven. Ga bijvoorbeeld voor een vaas met wat grote paastakken en leg her en der op tafel wat paaseieren. Wat gele servetten en je bent meteen in de paasstemming. Ook kun je werken met linten, gras, hout en narcissen.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *