Oeuf en cocotte
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd10 minuten
![Oeuf en cocotte](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2015/03/DSC_0751-975x652.jpg)
Hét perfecte recept voor je paasbrunch, maar alle andere dagen van het jaar is dit ook hartstikke lekker bij het ontbijt hoor ;-). Oeuf en cocotte is een Frans gerecht waarbij je de eieren in de oven au-bain marie kookt. Het gevolg is dat de eieren wel gaar worden, maar tegelijkertijd heerlijk zacht blijven.
![Oeuf en cocotte](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2015/03/DSC_0751-975x652.jpg)
Oeuf en cocotte
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 el crème fraîche
- 2 takjes bieslook
- 2 eieren
- zwarte peper
- zout
Benodigdheden
- ovenschaal
- 2 kleine ovenvaste schaaltjes ('ramequins')
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Kook een liter water.
- Verdeel de crème fraîche over de bakjes en strooi hier de helft van de bieslook overheen. Bewaar de andere helft om zo meteen mee te garneren.
- Breek de eieren voorzichtig open boven de schaaltjes zodat de dooiers niet breken. Besprenkel met peper en zout.
- Zet de schaaltjes in de grote ovenschaal en vul met kokend water tot aan de helft van de kleine bakjes. Alleen de onderste helft staat dus in het water.
- Bak de eieren in ongeveer 9 minuten gaar. Bak ze niet te lang, want dan zijn ze niet meer vloeibaar!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 120 | Calorieën uit vetten 87 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen![Nutrition source](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/themes/foodv4/assets/images/badge.png)
Dit maak ik zelf ook vaak en dan maak ik groentereepjes die ik erin dip. Op die manier heb ik toch een gezonde en vullende maaltijd naar binnen gekregen.