Recepten van oma: hazelnoot ‘tasjes’ van oma Cato

  • voor 10 personen
  • Totale benodigde tijd
Recepten van oma: hazelnoot ‘tasjes’ van oma Cato

Zoals jullie konden lezen: een gloednieuwe rubriek om de recepten van oma's in de spotlights te zetten.Als allereerste recept in de reeks 'recepten van oma': de hazelnoot 'tasjes' van mijn oma Cato. Eten was bij haar belangrijk, heel belangrijk. Vroeger had ze zelf een delicatessenwinkeltje en ook daarna vond ze het heerlijk om in de keuken te staan. Haar lievelingsingrediënt was roomboter. Margarine gebruikte ze nóóit en het liefste zat er lekker veel boter in haar baksels. Het liefste zag ze dat mensen lekker veel aten. 'Sportief', noemde ze die mensen. Naast de eerder genoemde boterkoek en appeltaart, maakte ze graag deze hazelnoot 'tasjes', zoals ze die zelf noemde. Vaak maakte ze het bladerdeeg ook zelf of besteedde ze dit klusje uit aan mijn oom.  Dat leek me iets te gortig worden (zowel het zelf maken, als het uitbesteden aan mijn oom ;-)). Dus ik heb bladerdeeg gekocht. Uiteraard wel roomboterbladerdeeg. Het resultaat zijn envelopjes met een heerlijke hazelnootspijs.

Ingrediënten

  • 10 vellen
  • (roomboter)bladerdeeg
  • 200 gram
  • (blanke) hazelnoten
  • 100 gram
  • kristalsuiker
  • rasp van 1/2
  • citroen
  • 1
  • ei
  • (+ extra om mee te bestrijken)

Benodigdheden

  1. hakmolen / keukenmachine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C en laat intussen de bladerdeeg vellen op het aanrecht ontdooien.
  2. Maal de hazelnoten helemaal fijn met een hakmolen of keukenmachine.
  3. Meng hier de suiker, citroenrasp en het ei doorheen totdat je een dikke hazelnootspijs hebt.
  4. Verdeel de spijs over de 10 vellen.
  5. Vouw de 4 hoeken naar binnen zodat je een envelopje krijgt. Zorg daarbij dat je naden over elkaar heen lopen, zodat het echt dicht is.
  6. Bestrijk met ei en bak 20 minuten.
Heeft jouw oma ook een geweldig recept wat je wilt delen? Stuur je recept naar judith@myfoodblog.nloma en Judith Oma en ik, 1986
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *