Recepten van oma: hazelnoot ‘tasjes’ van oma Cato

  • voor 10 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals jullie konden lezen: een gloednieuwe rubriek om de recepten van oma's in de spotlights te zetten.

Als allereerste recept in de reeks 'recepten van oma': de hazelnoot 'tasjes' van mijn oma Cato. Eten was bij haar belangrijk, heel belangrijk. Vroeger had ze zelf een delicatessenwinkeltje en ook daarna vond ze het heerlijk om in de keuken te staan. Haar lievelingsingrediënt was roomboter. Margarine gebruikte ze nóóit en het liefste zat er lekker veel boter in haar baksels. Het liefste zag ze dat mensen lekker veel aten. 'Sportief', noemde ze die mensen. Naast de eerder genoemde boterkoek en appeltaart, maakte ze graag deze hazelnoot 'tasjes', zoals ze die zelf noemde. Vaak maakte ze het bladerdeeg ook zelf of besteedde ze dit klusje uit aan mijn oom.  Dat leek me iets te gortig worden (zowel het zelf maken, als het uitbesteden aan mijn oom ;-)). Dus ik heb bladerdeeg gekocht. Uiteraard wel roomboterbladerdeeg. Het resultaat zijn envelopjes met een heerlijke hazelnootspijs.

Recepten van oma: hazelnoot ‘tasjes’ van oma Cato

Recepten van oma: hazelnoot ‘tasjes’ van oma Cato

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 10 vellen (roomboter)bladerdeeg
  • 200 gram (blanke) hazelnoten
  • 100 gram kristalsuiker
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 ei (+ extra om mee te bestrijken)

Benodigdheden

  1. hakmolen / keukenmachine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C en laat intussen de bladerdeeg vellen op het aanrecht ontdooien.
  2. Maal de hazelnoten helemaal fijn met een hakmolen of keukenmachine.
  3. Meng hier de suiker, citroenrasp en het ei doorheen totdat je een dikke hazelnootspijs hebt.
  4. Verdeel de spijs over de 10 vellen.
  5. Vouw de 4 hoeken naar binnen zodat je een envelopje krijgt. Zorg daarbij dat je naden over elkaar heen lopen, zodat het echt dicht is.
  6. Bestrijk met ei en bak 20 minuten.
Heeft jouw oma ook een geweldig recept wat je wilt delen? Stuur je recept naar judith@myfoodblog.nl oma en Judith Oma en ik, 1986

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *