Recepten van oma

My Food Blog
Recepten van oma
typemachine

Je hebt ze vast ook wel, van die lekkere recepten, nog handgeschreven op een kladje papier of juist in een mooi schriftje. Van oma. Van die recepten die al generaties lang worden gemaakt. Want de recepten van oma’s hebben altijd iets magisch, iets nostalgisch en iets huiselijks. Wat dat betreft zijn mijn oma’s dag en nacht verschil. Mijn Joods-Nederlandse oma (Cato) had allemaal receptenkaartjes die ze in een doosje bewaarde met al haar lekkerste recepten. Van latkes tot boterkoek en appeltaart.

Mijn Indisch-Caribische oma (nanie) doet echter niet aan recepten en dat betekent dat geen twee keer eten bij haar hetzelfde zijn. De ene keer is het superlekker en het volgende moment toch echt wat minder. Toch heeft ook zij ‘signature dishes’, die mislukken eigenlijk vrijwel nooit. Haar bara, dal puhri en pera’s zijn echt de allerbeste. Ooit. Dat zijn ook typisch van die dingen die ik zelf nog nooit heb geprobeerd om te maken, omdat ik het altijd daar eet. Toch wil ik deze recepten ook leren maken en zorgen dat ze ook in mijn repertoire komen. Pratende met collega’s en met vrienden merkte ik dat vrijwel elke oma haar eigen gerechten heeft. En, vaak zijn deze recepten ook opgeschreven. Ik wil een ode brengen aan de oma’s. In een nieuwe rubriek op Myfoodblog komen de recepten van oma’s. Of dat nou mijn oma is, jouw oma of de oma van de buurman, alle oma-recepten zijn welkom. Heeft jouw oma ook een geweldig recept die je wilt delen? Stuur je recept naar judith@myfoodblog.nl en ik neem direct contact met je op. Wie weet zie je jouw recept terug op Myfoodblog!

Vandaag vind je het allereerste oma-recept op Myfoodblog. De hazelnoot traktaties van mijn oma Cato.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Recepten van oma

  • Lot

    Leuke rubriek. Mijn ouders en ik woonden naast oma en opa en vader had winkel in zelfde gebouw. We lunchten daar ook en oma bakte vaak vis al extra, palingmoten en spiering herinner ik me nog goed.
    Met nieuwjaar oliebollen bakken en dat doe ik nog steeds zelf.
    Bakken deed ze ook graag en het arretjescake recept heb ik gelukkig.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *