Bobotie

  • voor 2-4 personen
  • Totale benodigde tijd
Bobotie

Wat is het eerste gerecht waar je aan denkt bij Zuid-Afrika? Bij mij was het in ieder geval bobotie. Tijd dus om hem eens zelf te maken. En dat bleek heel lekker! Ben je fan van Zuid-Afrika? Probeer dan ook eens deze chocoladecake met Amarula.

Ingrediënten

  • 500 gram
  • rundergehakt
  • 5 laurierbladeren
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1
  • ui
  • (gesnipperd)
  • 150 gram
  • mangochutney
  • 1 handjevol
  • rozijnen
  • 1/8 tl
  • piment
  • 1/2 tl
  • kaneel
  • 1/2 tl
  • kerriepoeder
  • 1/4 tl
  • chilipoeder
  • 1/4 tl
  • gemberpoeder
  • 2 sneetjes
  • wit brood
  • (zonder korst)
  • 2
  • eieren
  • 300 ml
  • melk

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de korstje van het brood en leg de sneetjes te weken in de melk.
  3. Bak de ui en de knoflook kort, totdat de ui glazig wordt en voeg dan het gehakt toe. Doe hier de kruiden (inclusief laurierbladeren), rozijnen en de mangochutney bij en bak het gehakt rul zodat het gaar is.
  4. Haal het brood uit de melk, wring het uit en roer het brood door het gehakt heen.
  5. Bewaar de melk waar je het brood in hebt gelegd en meng hier de eieren doorheen.
  6. Verspreid het gehakt over de ovenschaal en giet het eiermengsel er overheen.
  7. Bak 25 - 30 minuten totdat het ei gaar is.
Serveer met een frisse salade of boontjes.
15 mensen willen het maken
32 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Bobotie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *