Chocoladecake met Amarula en witte chocolade glazuur
- Door Judith Pagrach
- Afrikaans, Overig
- voor 9 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Jullie hadden vast al gemerkt dat ik dol ben op chocoladecake. Of nouja, sowieso, alles met chocolade. Onder meer een Oreo en Baileys chocoladetaart en een frambozen chocoladetaart passeerden al de revue. Dit exemplaar met Amarula en witte chocolade wil ik jullie ook niet onthouden! Amarula is een drank die wordt gemaakt van de Afrikaanse marulavrucht en room. Lekker na het eten, maar het gaat ook in desserts en cakes erg goed! Zoals dus in deze chocoladecake. De pistachenootjes geven de cake een lekkere bite en zien er gezellig uit met hun groene kleurtje :-). Zijn jullie ook zo gek op chocoladecakes? En wat is dan jullie favoriet?
Chocoladecake met Amarula en witte chocolade glazuur
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
voor 9 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 75 gram roomboter
- 50 gram pure chocolade
- 70 gram kristalsuiker
- 25 gram cacao
- 80 ml Amarula
- 90 gram witte tarwebloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- snufje zout
- glazuur:
- 100 gram witte chocolade
- 75 ml Amarula
- handjevol pistachenoten
Benodigdheden
- bakvorm 12 cm diameter, bekleed met bakpapier
- spatel
- garde
- kom om au-bain marie chocolade te verwarmen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Verwarm de chocolade, boter en Amarula au-bain marie totdat de chocolade compleet is gesmolten. Haal de kom van het vuur.
- Klop met een garde de suiker en cacao door het chocolademengsel heen totdat er geen klontjes meer in zitten.
- Klop de eieren één voor één met een garde door het mengsel.
- Spatel de bloem, bakpoeder en zout door het beslag heen totdat het mooi egaal is.
- Bak de cake in 40 minuten gaar. Check of hij gaar is door er een satéprikker in te stekken. Komt deze er schoon uit? Dan is 'ie gaar. Bak hem anders nog enkele minuten langer.
- Laat de cake volledig afkoelen voor je aan het glazuur begint.
- Maak het glazuur door in een pan de witte chocolade met Amarula te verwarmen totdat de chocolade compleet is opgelost. Roer goed door met een metalen lepel.
- Giet het glazuur over de cake heen en maak af met (gehakte) pistachenootjes. Zet de cake een uurtje in de koelkast zodat het glazuur kan opstijven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 323 | Calorieën uit vetten 148 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 43% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Leuk idee! Dat werkt ook vast wel met andere cremelikeurtjes toch? Ik heb nog speculaas- en stroopwafellikeur staan namelijk…
Hi Nathalie, zolang het een likeur is op roombasis is het geen probleem! Dus Bailey’s is bijvoorbeeld ook een goed alternatief.