Chocoladecake met Amarula en witte chocolade glazuur

  • voor 9 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Jullie hadden vast al gemerkt dat ik dol ben op chocoladecake. Of nouja, sowieso, alles met chocolade. Onder meer een Oreo en Baileys chocoladetaart en een frambozen chocoladetaart passeerden al de revue. Dit exemplaar met Amarula en witte chocolade wil ik jullie ook niet onthouden! Amarula is een drank die wordt gemaakt van de Afrikaanse marulavrucht en room. Lekker na het eten, maar het gaat ook in desserts en cakes erg goed! Zoals dus in deze chocoladecake. De pistachenootjes geven de cake een lekkere bite en zien er gezellig uit met hun groene kleurtje :-). Zijn jullie ook zo gek op chocoladecakes? En wat is dan jullie favoriet?

Chocoladecake met Amarula en witte chocolade glazuur

Chocoladecake met Amarula en witte chocolade glazuur

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 9 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 75 gram roomboter
  • 50 gram pure chocolade
  • 70 gram kristalsuiker
  • 25 gram cacao
  • 80 ml Amarula
  • 90 gram witte tarwebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • glazuur:
  • 100 gram witte chocolade
  • 75 ml Amarula
  • handjevol pistachenoten

Benodigdheden

  1. bakvorm 12 cm diameter, bekleed met bakpapier
  2. spatel
  3. garde
  4. kom om au-bain marie chocolade te verwarmen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Verwarm de chocolade, boter en Amarula au-bain marie totdat de chocolade compleet is gesmolten. Haal de kom van het vuur.
  3. Klop met een garde de suiker en cacao door het chocolademengsel heen totdat er geen klontjes meer in zitten.
  4. Klop de eieren één voor één met een garde door het mengsel.
  5. Spatel de bloem, bakpoeder en zout door het beslag heen totdat het mooi egaal is.
  6. Bak de cake in 40 minuten gaar. Check of hij gaar is door er een satéprikker in te stekken. Komt deze er schoon uit? Dan is 'ie gaar. Bak hem anders nog enkele minuten langer.
  7. Laat de cake volledig afkoelen voor je aan het glazuur begint.
  8. Maak het glazuur door in een pan de witte chocolade met Amarula te verwarmen totdat de chocolade compleet is opgelost. Roer goed door met een metalen lepel.
  9. Giet het glazuur over de cake heen en maak af met (gehakte) pistachenootjes. Zet de cake een uurtje in de koelkast zodat het glazuur kan opstijven.

2 responses to “Chocoladecake met Amarula en witte chocolade glazuur

  • Nathalie

    Leuk idee! Dat werkt ook vast wel met andere cremelikeurtjes toch? Ik heb nog speculaas- en stroopwafellikeur staan namelijk…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *