Frambozen chocoladetaart

  • voor 12 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gelukkig moest Jerome de dag voor zijn verjaardag hockeyen. Dat gaf mij mooi de tijd om deze taart als verrassing voor zijn verjaardag te maken. Alhoewel, verrassing, toen hij thuiskwam merkte hij op dat het wel heel lekker rook, een beetje alsof ik iets van taart had gebakken.

Uiteraard leidde ik snel de bliksem af en onthulde ik de taart pas op de dag zelf. Voor een echte chocoladelover kon het ook niet anders dan een hit zijn, deze chocoladetaart met framboos.

Frambozen chocoladetaart

Frambozen chocoladetaart

  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 70 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 1 tl kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 50 gram pure chocolade
  • 25 gram cacao
  • 250 gram frambozen*
  • * Diepvriesframbozen werken hier prima voor

Benodigdheden

  1. zeef
  2. rond bakblik (23 cm diameter)
  3. deegroller
  4. bakbonen of droge witte rijst
  5. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Meng met je vingertoppen of met de keukenmachine de bloem, roomboter, suiker, zout en 1 van de eieren kort tot een deeg. Maak er een bal van, wikkel in plasticfolie en zet zo'n 20 minuten in de koelkast.
  2. Zet intussen een pan op middelhoog vuur en doe hier de frambozen in. Kook totdat de frambozen papperig beginnen te worden.
  3. Leg de frambozen in de zeef en druk met een spatel of de achterkant van de lepel de frambozen door de zeef heen zodat de pitjes achterblijven in de zeef. De pitjes kun je weggooien. De frambozensaus kun je apart zetten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 C.
  5. Rol het deeg uit en bekleed het bakblik ermee. Prik gaten in het deeg met een vork en leg er een vel bakpapier overheen. Verdeel de bakbonen of de rijst over het bakpapier en bak de bodem met de bakbonen erin 12 minuten.
  6. Verwarm de chocolade au-bain marie en meng de frambozensaus, gecondenseerde melk, cacao en het overgebleven ei erdoorheen totdat je een glad geheel hebt.
  7. Haal het bakpapier met de bakbonen uit de bodem en giet de bodem vol met het chocolademengsel.
  8. Bak het geheel nog eens 40 minuten op 180 C.
  9. Garneer met bijvoorbeeld verkruimelde amaretti koekjes of frambozen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *