Snelle Canadese chowder

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Snelle Canadese chowder

Chowder is een Noord-Amerikaanse vissoep. Ik kwam op dit recept doordat we kookvocht overhadden van de mosselen. Ik stond op het punt om dit door de gootsteen te spoelen toen mijn moeder me tot de orde riep en zei dat je er een heerlijke chowder van kunt maken de volgende daag door slechts een paar ingrediënten toe te voegen. De mosselen laten een heerlijk ziltige smaak achter wat een mooie basis is voor de vissoep. De mosselen bereidden we met roomboter, bier en groenten. Vandaar dat de basis voor de soep lekker romig was. Heb je dit niet gedaan, voeg dan op het einde wat crème fraîche toe.Wanneer je het kookvocht van de mosselen overhebt, zeef je dit eerst zodat er geen gruis of iets dergelijks meer in zit. Doe dit in een pan of plastic bak en zet het afgedekt in de koelkast. De volgende dag gebruik je dit als basis voor je chowder.

Ingrediënten

  • 2 liter
  • mosselkookvocht*
  • 300 gram
  • schelvis
  • (of bijvoorbeeld kabeljauw)
  • 3
  • aardappels
  • 1 el
  • verse peterselie
  • * 2 liter mosselkookvocht krijg je door de mosselen bijvoorbeeld in wijn of bier te koken

Benodigdheden

Instructies

  1. Giet het mosselvocht in een grote pan en breng dit zachtjes aan de kook.
  2. Schil intussen de aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de vis in stukken, deze mogen wel wat grover zijn.
  3. Voeg de aardappels toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de vis toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Snelle Canadese chowder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *