Appel cupcakes met een krokante kruimellaag

  • voor 14 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het is weer appelseizoen en dat betekent appeltaarten, appelmoes, appelflappen, maar ook deze verrassende appelkruimel cupcakes. Cupcakes zijn zo eenvoudig om te maken en deze variant is net weer even wat anders dan anders. Ik maakte om, uit te delen op werk voor mijn verjaardag en daar zijn ze natuurlijk uitermate geschikt voor, om uit te delen. Of je kunt ze ook gewoon lekker zelf opeten ;-).

Appel cupcakes met een krokante kruimellaag

Appel cupcakes met een krokante kruimellaag

Aanpassen porties:

voor 14 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 kleine appels
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl kaneel
  • 110 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 el maple syrup
  • snufje zout
  • Voor de kruimellaag:
  • 70 gram roomboter
  • 70 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker

Benodigdheden

  1. keukenmachine (optioneel)
  2. 12 muffinvormpjes

Instructies

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng in  een kom met het citroensap en kaneel en zet apart.
  2. Maak de kruimels door met je vingertoppen de boter, bloem en suiker te mengen. Doe dit zo kort mogelijk zodat het nog geen deeg wordt. Zet ook dit even apart.
  3. Verwarm de oven voor op 180 C.
  4. Klop in de keukenmachine de boter met de suiker tot een glad en licht geheel.
  5. Voeg de eieren toe gevolgd door zelfrijzend bakmeel en zout. Meng net zolang totdat je een geheel hebt, zonder stukjes of klontjes. Giet nu de maple syrup erbij samen met het appelmengsel en roer dit goed door de rest van het mengsel.
  6. Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 en maak af door er wat van de kruimels overheen te strooien.
  7. Bak in 20 tot 25 minuten gaar.
Ps. Vind jij de bekers op de foto ook zo leuk? Je kunt ze o.a. hier kopen.

4 reacties op “Appel cupcakes met een krokante kruimellaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *