Low carb glutenvrije hamburgers

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Low carb glutenvrije hamburgers

Wil je eens een echt gezonde, glutenvrije hamburger? Dan moet je deze zeker eens proberen. Als je snel kijkt lijkt het net een gewone hamburger, maar schijn bedriegt.... Het 'broodje' bestaat namelijk uit twee paddenstoelen. En dat maakt deze hamburger heerlijk, glutenvrij en gezond.

Ingrediënten

  • 150 gram
  • rundergehakt
  • 4
  • XL champignons* of portobello's
  • 1 tl
  • verse koriander
  • (fijngehakt)
  • 1
  • rode peper
  • (fijngehakt)
  • snufje
  • zout
  • 1/3
  • courgette
  • (in flinterdunne plakjes)
  • 1
  • tomaat
  • 2
  • rode uien
  • 2 el
  • honing
  • 1 tl
  • sesamolie
  • scheutje
  • olijfolie
  • 400 ml
  • water
  • *XL champignons kun je kopen bij o.a. AH

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de uien in grove stukken. Giet in een pan een scheutje olie en fruit de uien. Voeg de honing en water toe en laat dit 20 minuten à een half uur inkoken.
  2. Kneed het gehakt met de koriander, zout en rode peper. Vorm er 4 hamburgers van.
  3. Laat een grillpan goed heet worden, giet er wat sesamolie in en gril de paddenstoelen aan beide kanten kort. Leg ze op een stukje keukenrol zodat ze wat uit kunnen lekken.
  4. Maak de grillpan schoon en laat hem opnieuw goed heet worden. Giet er een scheutje olijfolie in en grill de courgetteplakjes circa 2 minuten.
  5. Bak nu de hamburgers mooi goudbruin. Doe dit door ze enkele minuten op hoog vuur te bakken en daarna het vuur lager te draaien.
  6. Snijd de tomaat in plakjes en beleg de paddenstoelen met courgette, tomaat, de hamburgers en de uiencompote.
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Low carb glutenvrije hamburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *