Makkelijke kip shoarma

  • voor 4 personen
  • Kooktijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het klinkt als fastfood, maar het is lang niet zo ongezond als de shoarma die je vast wel kent. Ideaal dus om lekker van te genieten zonder je schuldig te voelen. Het beste én lekkerste is als je de kip de avond van tevoren al inkruidt. Dit duurt helemaal niet lang (max. een minuutje of 5) en zo is je kip de volgende dag lekkerder en hoef jij de volgende dag bijna alleen nog maar aan te schuiven ;-).

Makkelijke kip shoarma

Makkelijke kip shoarma

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 8 pitabroodjes
  • 1/3 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 75 gram sla
  • Voor de marinade:
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl verse koriander
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1/4 tl tahin
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout
  • Voor de saus:
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tahin

Benodigdheden

staafmixer of blender

Instructies

  1. Snijd de kip in lange dunne repen.
  2. Doe alle ingrediënten voor de marinade in de blender of staafmixer totdat je een gladde saus hebt.
  3. Doe de kip in een bakje, giet hier de saus overheen. Dek goed af en laat tenminste 1 uur, maar het liefste de hele nacht in de koelkast intrekken.
  4. Maak de saus door de knoflook uit de persen en te mengen met de yoghurt, tahin en een snufje zout.
  5. Snijd intussen de komkommer, ui en avocado in kleine blokjes.
  6. Bak de kip in een koekenpan totdat deze mooi bruin wordt.
  7. Snijd de kip in stukken en vul het broodje met de groentes, saus en kip.
Naar een recept van Jamie Oliver

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.