Makkelijke kip shoarma

  • voor 4 personen
  • Kooktijd
Makkelijke kip shoarma

Het klinkt als fastfood, maar het is lang niet zo ongezond als de shoarma die je vast wel kent. Ideaal dus om lekker van te genieten zonder je schuldig te voelen. Het beste én lekkerste is als je de kip de avond van tevoren al inkruidt. Dit duurt helemaal niet lang (max. een minuutje of 5) en zo is je kip de volgende dag lekkerder en hoef jij de volgende dag bijna alleen nog maar aan te schuiven ;-).

Ingrediënten

  • 500 gram
  • kipfilet
  • 8
  • pitabroodjes
  • 1/3
  • komkommer
  • 1
  • avocado
  • 1
  • rode ui
  • 75 gram
  • sla
  • Voor de marinade:
  • sap van 1
  • citroen
  • 1 tl
  • verse koriander
  • 1 tl
  • korianderzaad
  • 1 el
  • komijnzaad
  • 1/4 tl
  • tahin
  • 1/4 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 el
  • olijfolie
  • snufje
  • zout
  • Voor de saus:
  • 150 gram
  • Griekse yoghurt
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 tl
  • tahin

Benodigdheden

staafmixer of blender

Instructies

  1. Snijd de kip in lange dunne repen.
  2. Doe alle ingrediënten voor de marinade in de blender of staafmixer totdat je een gladde saus hebt.
  3. Doe de kip in een bakje, giet hier de saus overheen. Dek goed af en laat tenminste 1 uur, maar het liefste de hele nacht in de koelkast intrekken.
  4. Maak de saus door de knoflook uit de persen en te mengen met de yoghurt, tahin en een snufje zout.
  5. Snijd intussen de komkommer, ui en avocado in kleine blokjes.
  6. Bak de kip in een koekenpan totdat deze mooi bruin wordt.
  7. Snijd de kip in stukken en vul het broodje met de groentes, saus en kip.
Naar een recept van Jamie Oliver
7 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *