Karel’s appel: gevulde appels uit de oven

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Karel’s appel: gevulde appels uit de oven

Misschien had je deze appel al gezien op Facebook. Een paar weken geleden gingen we bij mijn oom en tante eten. Mijn oom, Karel, houdt wel van een experiment in de keuken. Dit experiment, gevulde appels uit de oven met onder meer amandelspijs was zeer geslaagd. Zo geslaagd, dat ik besloot om het thuis te maken. Ik had na het maken van appelmoes nog een aantal Goudreinetten over, dus ging ik aan de slag met Karel's appels, oftewel appels uit de oven, gevuld met amandelspijs. Het is hartstikke makkelijk om te maken, smaakvol en perfect voor op een koude winterdag!

Ingrediënten

  • 2
  • goudreinetten
  • sap van 1/2
  • citroen
  • 100 gram
  • amandelspijs
  • snufje
  • kaneel

Benodigdheden

appelboor

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Was de appels goed en snijd met behulp van de appelboor het klokhuis uit de appels.
  3. Verdeel de amandelspijs in twee stukken en brokkel eventueel in kleinere stukjes. Vul nu het gat in de appel (op de plaats waar het klokhuis zat) met amandelspijs en besprenkel met citroensap.
  4. Strooi een klein beetje kaneel over de appels en doe ze in een ovenschaal met een laagje water (ongeveer 0,5 - 1 cm hoog)
  5. Bak de appels 35 minuten.
  6. Garneer met extra kaneel en eventueel wat fijngehakte amandelen of hazelnoten.
15 mensen willen het maken
7 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Karel’s appel: gevulde appels uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *