Frisse en pittige groene salade met warmgerookte zalm

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Frisse en pittige groene salade met warmgerookte zalm

We hadden dus die grote warmgerookte zalm waarvan ik porties in de vriezer had gedaan. De zalm kwam gelukkig nog steeds hartstikke lekker uit de vriezer. Op de site van BBC Good Food kwam ik dit recept tegen. Ik paste het iets aan en zo hadden we een lekkere groene salade die lonkt naar de lente. Heb je geen warm gerookte zalm? Je kunt het goed vervangen door een stuk gestoomde zalmfilet of gerookte zalm stukjes!

Ingrediënten

  • 250 gram
  • warmgerookte zalm
  • 100 gram
  • rucola
  • 500 gram
  • aardappels
  • 75 gram
  • sperziebonen
  • 2
  • bosuien
  • (in dunne ringen)
  • 1 el peterselie
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • munt
  • (fijngesneden)
  • Voor de dressing:
  • 125 ml
  • olijfolie
  • 1 tl
  • Franse mosterd
  • 1/2 rode peper
  • fijngesneden
  • sap van 1/2
  • citroen

Benodigdheden

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Kook de aardappels gaar en laat ze even afkoelen.
  2. Stoom intussen de sperziebonen gaar. Ik doe dit zelf met een magnetron-stoombakje met een ventiel waar ik de sperziebonen met een klein laagje water in doe. Heb je geen mogelijkheid tot stomen? Kook ze dan gaar.
  3. Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor in een mengbeker of kom te mengen met een garde.
  4. Meng de rucola met de aardappels, sperziebonen, verse kruiden en 2/3 van de dressing.
  5. Breek de zalm in stukjes en verdeel deze over de salade. Maak af met de bosui ringen en giet de rest van de dressing over de salade heen.
11 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Frisse en pittige groene salade met warmgerookte zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *