Engelse crumpets met jam en boter

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - Al heel lang stonden ze op mijn lijstje: crumpets. Overgens niet te verwarren met Engelse muffins. Waar een Engelse muffin een soort broodje is, is de crumpet een dikke pannenkoek vol luchtbubbels. Je maakt de crumpets met gist én baksoda.

Engelse crumpets zijn even wat werk om te maken, maar dan heb je ook wat. Deze mooie dikke pannenkoeken zitten vol kleine gaatjes en zijn dan ook superluchtig. Een heerlijk ontbijt met een lik roomboter en HERO Original jam zwarte kersen. Zo'n Engels ontbijt als een crumpet, schreeuwt om een lekkere jam en gaat dan ook heel goed samen met HERO Original jam zwarte kersen. Zelf vind ik de combinatie van de luchtige pannenkoek, de gezouten boter en de friszoete jam een heerlijk begin van de dag!

Engelse crumpets met jam en boter

Engelse crumpets met jam en boter

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 350 gram witte tarwebloem
  • 2 zakjes gist
  • ½ tl baksoda
  • 1 tl kristalsuiker
  • 275 ml warme halfvolle melk
  • 275 ml warm water
  • snufje keukenzout
  • olijfolie om de ringen in te vetten
  • als topping:
  • gezouten roomboter
  • HERO Original jam zwarte kersen

Benodigdheden

  • 3 serveerringen van gelijke grootte (diameter circa 7 cm)
  • Koekenpan met antiaanbaklaag
  • Pollepel
  • Garde
ingrediënten crumpets

Instructies

crumpets bakken
  1. Meng de gist, zout en de bloem in een grote kom.
  2. Los de suiker op in de melk en voeg de melk toe aan de bloem. Giet ook 100 ml van het water bij de bloem en roer met een pollepel tot een egaal beslag.
  3. Leg een theedoek op de kom en wacht een half uur, totdat het beslag is verdriedubbeld.
  4. Meng de baksoda met overgebleven water en giet bij het beslag. Je zult zien dat het nu ineens inzakt.
  5. Met een garde sla je het opnieuw tot een egaal beslag. Klop het niet te lang, want dan verlies je de lucht.
  6. Dek opnieuw af met een theedoek en wacht weer een half uur.
  7. Vet intussen je serveerringen en de pan goed in met olie.
  8. Zet de pan op middelhoog vuur en leg de serveerringen in de pan. Vul de serveerringen voor 2/3 met het beslag. Als het begint te bubbelen, keer je de crumpets (in de ring!) om. Herhaal tot het beslag op is.
  9. Serveer de crumpets met boter en HERO Original jam zwarte kersen.
Tip: Met een goede koekenpan, ovenwant en spatel is het keren van de ringen een fluitje van een cent! Heb je crumpets over? Dan bewaar je ze in de vriezer. Wil je ze eten? Laat ze dan ontdooien en piep ze op in de oven. Advertorial - i.s.m. HERO Fruit studio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *