Gevulde pompoen met geitenkaas en honing

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Super excited om weer een nieuwe kookvideo voor jullie te hebben! Samen met Rosan ging ik aan de slag om 2 kookvideo's op te nemen. Vandaag de eerste van die 2: een echt herfstgerecht, namelijk gevulde pompoen. Een heerlijke geroosterde pompoen, gevuld met geitenkaas, honing, tijm, pijnboompitten en ciabatta brood. Door het in de pompoen te garen krijg je een heel feestelijk gerecht wat ook nog eens mooi wordt gegaard.

Als je klaar bent om de gevulde pompoen te eten, is het het lekkerste om natuurlijk pompoen mee te scheppen zodat je de zoete pompoen en de zoet-hartige geitenkaas proeft, samen met de crunch van de pijnboompitten. Mmmm! Ik ben benieuwd wat je van het recept vindt en natuurlijk wat je van de video vindt! Wil je vaker een video zien of vind je het juist fijn om recepten te lezen?

Gevulde pompoen met geitenkaas en honing

Gevulde pompoen met geitenkaas en honing

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1/4 ciabatta (in kleine stukjes gesneden)
  • 125 gram geitenkaas
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 3 takjes tijm (blaadjes)
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • snufje zwarte peper

Benodigdheden

  • scherp mes
  • oven

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de pompoen uit.
  3. Hol de pompoen uit met een lepel. Schep daarbij de zaadjes en draadjes weg, maar laat het vruchtvlees zitten.
  4. Meng in een kom de ciabatta stukjes, tijm, geitenkaas, honing, olie en peper en meng.
  5. Schep het mengsel in de pompoen. Druk het aan zodat er niets meer uitsteekt.
  6. Plaats het kapje weer op de pompoen en bak 30 minuten op 220 C en daarna nog eens 15 minuten op 180 C.
Ps. vind je het leuk om meer video's te bekijken? We namen al eens eerder een vlog op en een recept voor kreeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *