recept

Samosa's zijn Indiase pasteitjes. Aan de buitenkant deeg, aan de binnenkant een lekkere kruidige vulling. De vulling kan vlees bevatten of vegetarisch zijn. Een aantal jaren geleden had ik een simpele variant gemaakt. Nu riep Food From Claud Nine of Instagram op om mee te doen aan haar samosa challe...

recept

Soep kan altijd. Midden in de winter, maar zeker in de zomer. Wat dacht je van deze champignoncrèmesoep? Heerlijk met een sneetje briochebrood of doe zoals wij en eet er zelfgemaakte challah bij! Deze soep smaakt romig, maar bevat maar een klein beetje room. Een veel lichter gerecht dus dan de echt...

recept

Herinneren jullie je de tomaten tartaar nog? Bij ons was die vega variant op de klassieke steak tartaar vorig jaar een regelrechte hit. Regelmatig kwam 'ie op tafel, zelfs met kerst. Toen ik deze maand de Delicious doorbladerde, stuitte ik op een asperge tartaar. Gemaakt van rauwe witte asperges die...

recept

5 ingrediënten waarvan 2 er peper en olie zijn. Dat is alles wat nodig is om deze leuke hapjes te maken met zalm en asperges. Het is heel simpel: groene aspergetips wikkel je in wat (wilde) gerookte zalm, je vouwt ze in filodeeg. Even bakken en klaar! Een ideaal hapje voor aan de paastafel of voor ...

recept

Met een goede bisque, kun je mij wel blij maken. Vol en rijk van smaak met het liefst stukjes kreeft of langoustine erin. Ik was super (blij) verrast toen ik bij Lidl in het vriesvak hele kreeften vond! Toen ik dat zag, dacht ik meteen aan een bisque en dus liet ik hem voor een kleine € 8 ook zeke...

recept

Een amuse met zalm. Het lijkt misschien standaard, maar deze variant is alles behalve standaard. Ten eerste was mijn werkwijze al onconventioneel. Normaal bedenk ik een gerecht en op basis daarvan selecteer ik wat ik erbij ga drinken. Dat is vaak water, maar soms ook wijn, limo of iets anders. Cele...

recept

Geïnspireerd door de nieuwe kerst Allerhande, ging ik aan de slag met een tartaar van tomaat. In het magazine deed ik het slimme idee op om een vegetarische 'steak tartaar' te maken. Normaliter gebruik je voor dit voorgerecht rauw rundvlees. En hoewel een echte steak tartaar heerlijk is op z'n tijd...

recept

De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken. Veel supermarkten pakken uit en Lidl doet dat met hun exclusieve Delicieux producten. Wij gaan praktisch elke week wel even naar de Lidl en nu was het een waar feestje met alle bijzondere ingrediënten in de schappen. Onlangs namen we een eendenbo...

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...

recept

Hoe maak je pompoensoep? Er staan hier op de blog al diverse pompoensoep recepten. Mocht je het nog niet doorhebben, ik ben dol op pompoen en dus ook op pompoensoep (en everything pumpkin spice, maar dat is nu even off topic ;-)). Ik maakte al eerder pittige pompoensoep met gehaktballetjes, een Thai...

recept

Koude komkommersoep is eigenlijk een soort gazpacho op basis van komkommer in plaats van tomaat. Een heerlijk verkoelende en makkelijke soep. Ideaal als bij- of voorgerecht op warme dagen.

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien heb je hem zelfs weleens gegeten. Het is een frisse...

recept

Vakantietijd! En daarom deel ik de komende weken de allerlekkerste vakantierecepten. Recepten die je kunt maken op vakantie, maar ook recepten die herinneringen oproepen aan jouw vakantie. Vandaag een heerlijk Spaans gerecht. De 'ajo blanco' vindt zijn oorsprong in Andalusië. Málaga om precies te ...

recept

Van alle 'junk food' is de pizza misschien wel mijn favoriet! Pizza tover ik dan ook af en toe op tafel, maar dan natuurlijk wel de ambachtelijke zelfgemaakte variant. Inclusief zelfgemaakte bodem. En als je dat eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een kant-en-klare pizza. Dit keer ging ik voo...

recept

Ja hoor, ik heb weer een ouderwets leuk recept! In de categorie 'oma's recepten' deelde ik al allerlei recepten van allemaal oma's (en opa's!). Van de advocaat van de oma van Esther tot de lange vingertjespudding van de oma van Devon. Dit keer deelt collega-foodie Hilde van de blog Slowfoody haar om...

recept

Misschien heb je al gelezen over onze vakantie in o.a. New York afgelopen december. Een superleuke reis met uiteraard veel culinaire hotspots. Een paar weken geleden kreeg ik van Jerôme het boek I love New York. Het leuke is, dat het boek gebaseerd is op de ingrediënten die ze van lokale leveranci...

recept

Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep. Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk he...

recept

Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.

recept

Gisteren trapten we af met de 'Countdown to Christmas'. Daarin gaf ik je 21 tips als je je afvraagt wat je dit jaar met kerst moet doen. Vier jij kerst met een kerstdiner waarbij jij 1 of meer gangen moet maken? Vandaag het eerste kerstgerecht op myfoodblog.nl. Natuurlijk bouwen we het op en beginne...

recept

Soms heb ik even weinig inspiratie om te koken. Een van de dingen die ik dan nog weleens wil doen, is kijken van welke keukens we nog weinig recepten op het blog hebben staan. De Zuid-Amerikaanse keuken is er zo een. We hebben bijvoorbeeld wel een geweldig lekkere chimichurri, een quinoasalade en ee...

recept

Wat doe je als je veel, heel veel uien hebt? We dachten meteen aan 1 ding: uiensoep! En dan specifiek aan de Franse uiensoep die je vast wel kent. Een lichtzoete smaak van gekarameliseerde uien, zachte uien en bovenop een gegratineerd stukje stokbrood. Zoals het hoort! Deze uiensoep is verrasse...

recept

Voor wie fan is van Baba Ghanoush weet dat, om deze vers te maken, je de aubergines vooraf grilt in de oven, om ze vervolgens te pureren. Maar je kunt de aubergines ook grillen en als gerecht bereiden, leuk als voor- of bijgerecht want het is super easy. Door het toevoegen van tahin, citroen en knof...

recept

Super excited om weer een nieuwe kookvideo voor jullie te hebben! Samen met Rosan ging ik aan de slag om 2 kookvideo's op te nemen. Vandaag de eerste van die 2: een echt herfstgerecht, namelijk gevulde pompoen. Een heerlijke geroosterde pompoen, gevuld met geitenkaas, honing, tijm, pijnboompitten en...

recept

Hebben jullie mijn persoonlijke update gelezen? In deze update vertelde ik dat ik ontslag heb genomen en nu fulltime ondernemer ben! Gelukkig stonden mijn collega's en ik even stil bij mijn laatste werkdag met een gezellige afscheidsborrel én cadeaus. Een van de cadeautjes was een persoonlijk recep...

recept

Ik heb ze borrelbroden genoemd omdat ik even geen betere benaming kon bedenken. Platte broden, dat zijn het wel, maar ze zijn toch ook weer wat anders dan de reguliere platte broden. Wat dikker en luchtiger. Het is een variant op de 'witte pizza' uit het boek Vegalicious en het brood kun je gewoon z...

recept

Misschien denk je 'pompoensoep, afgezaagd!' Dit recept is verre van afgezaagd. Ook al ben je geen pompoensoep fan, na dit recept ben je dat zeker wel! Het is een lichtzoete, pittige en aromatische soep vol kruiden en specerijen. De soep neemt je direct mee naar Zuid-Oost Azië met smaken als gember,...

recept

Ik had geen idee dat het zo makkelijk was om de authentieke smaak van Chinese tomatensoep na te maken! Ik sloeg aan het experimenteren en dat was meteen raak. De eerste creatie smaakte al precies zoals de Chinese tomatensoep zoals je hem gewend bent, aldus kenner Jerôme ;-). Het zal je opvallen dat...

recept

Panzanella is een Italiaans gerecht wat traditioneel gemaakt wordt met oud brood. Het was namelijk een perfecte manier om oud brood op te maken. Door deze te doordrenken in olijfolie smaakte het brood meteen niet meer oud. Dit recept kun je dus perfect met ciabatta maken wat al een paar dagen ligt o...

recept

Ik maakte al eerder 'echte' gazpacho en een gele variant. Dat is niet alles, want je kunt ook een lekkere groene gazpacho maken. Lekker fris door de komkommers, munt en limoen en toch een betje pit door de jalapeño pepers. Snijd wel de zaadlijsten uit de jalapeño peper weg, anders wordt het wel é...

recept

Vorige week kreeg ik een Verse Oogst box vol prachtige groenten om eens te proberen. Alles uit het seizoen en zo veel mogelijk uit Nederland. Niet ontoevallig voor het grootste gedeelte groenten die ik eerder die week zelf ook kocht. Er zaten o.a. 4 mooie zoete puntpaprika's in waar ik een gerooster...

recept

Heerlijk zomers en fris. Zo zou ik deze tomaat ricotta taartjes omschrijven. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Gewoon met een kleine groene salade erbij.

recept

Herken je dat? Dat je bepaalde 'fases' hebt waarin je helemaal fan bent van een bepaald ingrediënt of een bepaalde keuken? Ik ga momenteel volgens mij door een Mexicaanse fase, want de laatste tijd staat er regelmatig iets Mexicaans op tafel. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, want de Mexicaanse ke...

recept

Aspergetijd! Ben jij team groen of team wit? Vorige week kreeg ik van Verse Oogst een doos vol groente waaronder witte asperges én groene asperges. Ik besloot met de witte asperges een lekkere soep als voorgerecht te maken. Je kunt de asperges hier zelf voor gebruiken of je kunt ervoor kiezen om de...

recept

Als ik de cijfers erop na sla, zijn jullie grote bloemkool fans. Het bericht 'de 7 lekkerste bloemkool recepten' staat steevast bij de 10 best gelezen recepten. Niet gek, want je kunt zo ontzettend veel met bloemkool. Wie bij bloemkool denkt aan gekookte bloemkool met kaassaus: er is echt nog zo vee...

recept

Vorige week besloot ik het eens over een andere boeg te gooien voor de verandering. Ik vroeg Jerôme met wat ideeën te komen en dat leverde een leuke lijst op van gerechten waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. Hubby in spé ging voor de Midden-Oosterse keuken met onder andere 'burekas', een Is...