Gegrilde tomaten in yoghurt uit Ottolenghi Simple

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gegrilde tomaten in yoghurt uit Ottolenghi Simple

Wie mij een beetje kent, weet dat ik fan ben van de Midden-Oosterse keuken. Dat was ik al. En toen we uit Israël terugkwamen van vakantie, was dat alleen nog maar meer. Wat heb ik daar fantastisch gegeten. Vaak heb ik persoonlijk, dat hoe lekker het eten ook is, ik dezelfde cuisine dag in dag uit wel zat wordt. Dat was in Israël helemaal niet het geval! Ik nam trouwens wat sumak, za'atar en tahin mee. Spijt dat ik daar niet meer van heb meegenomen, want de tahin is al helemaal op. Tja, ik heb ook geen idee hoe we er in 2 maanden tijd een emmer van 500 gram doorheen hebben gejaagd haha. En die sumak en za'atar bewaak ik met mijn leven. Per keer bekijk ik of ik die ga gebruiken of toch de Nederlandse za'atar omdat het misschien een gerecht is waar je het toch niet zo goed in proeft ;-). Ottolenghi's Simple is dan ook een boek naar mijn hart.

Recept uit Simple van Ottolenghi

Sowieso ben ik een groot Ottolenghi fan omdat hij de Midden-Oosterse keuken zo lekker, mooi en goed weet neer te zetten. Hij heeft de interesse van vele mensen in deze keuken aangewakkerd en zo ook bij mij! De hummus die ik met verse kikkererwten maak is naam zijn recept. Daarnaast maakte ik onder meer sperziebonen salade a la Ottolenghi en geroosterde pompoen naar zijn idee. Het recept voor yoghurt met 'geblakerde' tomaten stond al een tijd op mijn lijstje. Dus op een zondagmiddag, waarop we op pad waren en langs een hummusbar kwamen, besloot ik daar pita's, baba ganoush en hummus te halen en daar zelf zijn befaamde tomaatjes in yoghurt te maken. Een super lekker gerecht vol van smaak! Ik kan het je dus aanraden om dit te maken als onderdeel van een mezze tafel (verschillende Midden-Oosterse hapjes). Hartstikke gezellig!

Ook maken?

Ook de geroosterde tomaatjes in yoghurtsaus van Ottolenghi (Simple) maken? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-)

Ingrediënten

  • 350 gram
  • cherry tomaten
  • 3 el
  • olijfolie
  • 1/2 tl
  • komijnzaad
  • 1/2 tl
  • bruine suiker
  • 1/2 tl
  • gedroogde oregano
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (uitgeperst of fijngesneden)
  • 3 takjes
  • tijm
  • zest van 1
  • limoen
  • 250 gram
  • Griekse yoghurt
  • 1/2 tl
  • chilivlokken
  • peper en zout

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng de olie, komijn, knoflook, suiker, oregano, de helft van de citroen zest en giet dit in de ovenschaal over de tomaten. Breng op smaak met peper en zout en leg de takjes tijm er tussen.  Pof dit 20 minuten in de oven en ga intussen verder met de yoghurt.
  3. Meng de andere helft van de citroen zest met de yoghurt en een snufje zout. Roer goed door en verdeel in een schaaltje. Zet dit schaaltje, totdat je het gaat gebruiken terug in de koelkast.
  4. Stel je oven nu in op de grillstand en grill de tomaten circa 5 minuten. Houd de oven heel goed in de gaten, want dit kan heel snel gaan!
  5. Haal de yoghurt uit de koelkast. Schep de tomaatjes, samen met het kruidenmengsel, op de yoghurt en serveer direct.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *